Skocz do zawartości

komunikat INCREASED EMISSIONS w e60 535d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam...

mój brat kupił niedawno e60 535d i wyswietlił mu si dzisiaj komunikat na kompie INCREASED EMISSIONS....

jesli ktos wie czego mozna sie spidziewac to prosze o pomoc...

wydaje mi sie ze to moze byc problem z przepływomierzem lub sondą lambda...

ale chciałbym sie upewnic co to jest bo na kompa jest umówiony dopiera za kilka dni.............................elo

BMW & CYPRESS HILL

http://img201.imageshack.us/img201/299/podpis2zk3.jpg

Opublikowano

czytałem teraz na jakims forum amerykanskim ze to niby wina oleju jaki został zatankowany.............

co myslicie o tym?

BMW & CYPRESS HILL

http://img201.imageshack.us/img201/299/podpis2zk3.jpg

Opublikowano

Tak od razu to nie wiadomo... Na pewno jest powiększona emisja CO/C/NOx... Podłącz pod kompa to może wyskoczy co jest ewentualnie uszkodzone... Może to tylko błąd po zatankowaniu jakiegoś paliwa, kiedyś tak miałem na benzynie w Civic'u, świeciła mi się kontrolka... Na szczęście po unieruchomieniu silnika i ponownym uruchomieniu nie było już błędu (przypadkowo łapane błędy kasowały się w sterowniku po odłączeniu zapłonu)

pozdrawiam

thenygoos

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
witam...

mój brat kupił niedawno e60 535d i wyswietlił mu si dzisiaj komunikat na kompie INCREASED EMISSIONS....

jesli ktos wie czego mozna sie spidziewac to prosze o pomoc...

wydaje mi sie ze to moze byc problem z przepływomierzem lub sondą lambda...

ale chciałbym sie upewnic co to jest bo na kompa jest umówiony dopiera za kilka dni.............................elo

Witam jeśli będziesz już po diagnostyce komputerowej to napisz co było .

Pozdrawiam :D

Opublikowano

Witam. I sprawa jest jasna. Byłem w ASO na diagnostyce. Okazało się że mam uszkodzony zawór elektromagnetyczny przy kolektorze który odpowiada za recylkulacje spalin. Nic takiego strasznego. Koszt wymiany razem z robocizną około 600zł i po sprawie.

Pozdrawiam

ps. temat rozpoczął mój braciszek ale ja juz założyłem własny profil i sprawe zamykam

Opublikowano

Elo Espan wkońcu się zalogowałeś :P

Wracając do tematu dobrze że wyszła błachostka a nie duża sprawa, pozdrawiam.

Opublikowano
Witam przyjaciela!!! Też się cieszę że to nic poważnego bo już mnie starszyli że przepływomierz albo sonda lambda :shock:. A zmieniając temat zastanawiam się kiedy sprzedaż swój "ludowóz S4" i kupisz coś ze śmigłem??? JLB
Opublikowano
Witam. I sprawa jest jasna. Byłem w ASO na diagnostyce. Okazało się że mam uszkodzony zawór elektromagnetyczny przy kolektorze który odpowiada za recylkulacje spalin. Nic takiego strasznego. Koszt wymiany razem z robocizną około 600zł i po sprawie.

Pozdrawiam

ps. temat rozpoczął mój braciszek ale ja juz założyłem własny profil i sprawe zamykam

Witam

Dziękuje za odpowiedź .

Pozdrawiam :D