Skocz do zawartości

Wtryski rozwiercanie (prawda czy fałsz) 3.0D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oddałem auto do ASO BMW bo miałem problem z odpaleniem silnika, w serwisie stwierdzili że są uszkodzone dwa wtryski których nie da się wciągnąć próbowali wielu sposobów i stwierdzili że ostatnim sposobem jest rozwiercenie tych wtrysków co wiąże sie z uszkodzeniem głowicy i oczywiście dodatkowym kosztem jej naprawy bądź wymiany.

A teraz pytanie czy spotkał się ktoś z takim problemem i co powinienem zrobić?? :jawdrop:

Opublikowano
rozwiercenie tych wtrysków co wiąże sie z uszkodzeniem głowicy i oczywiście dodatkowym kosztem jej naprawy bądź wymiany.

A teraz pytanie czy spotkał się ktoś z takim problemem i co powinienem zrobić?? :jawdrop:

tak na zdrowy rozsądek po co rozwiercać skoro się wie że bez uszkodzenia głowicy się nie obejdzie ?

z tego co pamiętam ktoś już pisał o wtryskach których nie da się wyjąć , ale jak to się skończyło ?

Opublikowano
To ja pisałem jakieś trzy tygodnie temu i nikt nie daje rady. Chciałem jeszcae zaznaczyć że problem rozgrywa się w Szkocji (Wielka Brytania)
Opublikowano

exus,współczuje Ci bo sam miałem ten sam problem tylw że w e39 3.0d,a najlepsze jest to że też w szkocji.U mnie tez dwa nie chciały wyjść ale mam tu takiego mechanika co specjalizuje sie w naprawach bmw,zresztą sam kiedyś pracował w ASO i jak na szkota to ma niesamowitą wiedze na temat samochodów a jak sam wiesz u szkotów wiedza to rzadkość...

Zakończyło sie to tym że jeden wtrysk wyszedł a nad drugim siedzieliśmy 8 dni ,nawet nie będe pisał co robiliśmy żeby go wyciągnąć bo to niezła komedia była,w końcu kupiłem drugi silnik i go wymieniłem.Pozdrawiam i życze powodzenia

tylko potwierdzam cos co ktos kiedys powiedzial a mianowicie:to auto naprawde zaraża!!!!!!!
Opublikowano
w końcu kupiłem drugi silnik i go wymieniłem.Pozdrawiam i życze powodzenia

nie no panowie nie mówcie że nia można próbować wyjąc po przez grzanie lub ozięmbianie jednego z elementów

wtrysk można poświęcić ale żeby nowy silnik ?

Opublikowano
W bmw jest fajne dojście żeby siłowo za pomocą odpowiedniego narzędzia wyciągnąć zapieczone wtryski ,w przeciwieństwie do niektórych dostawczaków. Kurde ale może teraz trzeba będzie popróbować z rozwiercaniem wtrysków :duh: :twisted: .
Opublikowano

Kurde ale by mi sie wtedy przydała pomoc takich cwaniaczków jak lucadore,a nie tacy przyjeżdżali i próbowali i odjeżdżali także spokojnie.

Max77,właśnie takim specjalnym przedmiotem próbowalismy przeszło tydzień i nic,nawet zaczepiliśmy cały samochód za ten wtrysk do małego dżwigu,którym sie wyciąga silniki i podnieśliśmy cały samochód i nic,ja wiem że to wydaje nieprawdobodobne ale przyjechali nawet mechanicy z bmw o powiedzieli że jeszcze czegoś takiego nie widzieli!!!

tylko potwierdzam cos co ktos kiedys powiedzial a mianowicie:to auto naprawde zaraża!!!!!!!
Opublikowano
Przeżyłem cos podobnego tylko ze moim mechniora po całym dniu sie udało wyrwa 2 uparte wtryski :) A zrobili to tak że do tych wtrysków przyspawywali pret lub cokolwiek innego i mieli takie fajne urzdzenie nie pamietam jak to sie nazywało że sie udezra a jego siła dziłą w przeciwnym kierunku. Smiali sie że silnik skskał po placu a oni tłukli az sie udało. DOdam że tez grzali głowice i chłodzili azotem wtrysk :) Tylko u mnie to sie dziło przy okazji wymiany silnika z powodu awari poprzedniego i w tym zakupionym drugim był problem z wyjeciem żeby założyc wtryski z mojego silnika

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
Kurde ale by mi sie wtedy przydała pomoc takich cwaniaczków jak lucadore,a nie tacy przyjeżdżali i próbowali i odjeżdżali także spokojnie.

Max77,właśnie takim specjalnym przedmiotem próbowalismy przeszło tydzień i nic,nawet zaczepiliśmy cały samochód za ten wtrysk do małego dżwigu,którym sie wyciąga silniki i podnieśliśmy cały samochód i nic,ja wiem że to wydaje nieprawdobodobne ale przyjechali nawet mechanicy z bmw o powiedzieli że jeszcze czegoś takiego nie widzieli!!!

zwolnij z tymi swoimi hasłami,

nie tacy? a co ty mnie znasz?

są patologiczne przypadki z wtryskiwaczami,

Opublikowano
Przeżyłem cos podobnego tylko ze moim mechniora po całym dniu sie udało wyrwa 2 uparte wtryski :) A zrobili to tak że do tych wtrysków przyspawywali pret lub cokolwiek innego i mieli takie fajne urzdzenie nie pamietam jak to sie nazywało że sie udezra a jego siła dziłą w przeciwnym kierunku. Smiali sie że silnik skskał po placu a oni tłukli az sie udało.

U mnie mówią na to urzadzenie"bomba" kiedyś jak miałem e46 320d

to miałem ten sam problem co ty i "bomba" załatwiła sprawę :mrgreen:

KUPIĘ przednie krótkie nadkole do E39 Mpakiet.Dziękuje za każde info