Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

planuje kupić nowy tłumik ?

1.Czy jest coś co może okazać sie że tłumik nie pasuje?

2.czy wlot do tłumika musi być taki jak uklad wydechowy ?

3.jaka srednice ma standardowy uklad wydechowy 325 -92r?

4.Co sie stanie jak okaże sie ze uklad wydechowy ma srednice 60cm a wlot do tlumika 50 lub na odwrót ?

5.Jaka uczciwa cena za wymiane tłumika jest ?

Szukam tłumika do 300zl myśle o czymś takim:

allegro.pl/item469727973_buzzer_tlumik_sm_2x80_przyjemny_basik_mega_hit.html

allegro.pl/item470097660_buzzer_sm2x70_tlumik_sportowy_hit_sprzedazy.html

Opublikowano

Nie lepiej kupić gotowy dedykowany do konkretnego modelu nie będzie problemu z montarzem a nie uniwersalne dziadostwo bez chomologacji dopuszczającej do ruchu np. ULTER SPORT,REMUS,SUPERSPRINT wiesz ile to jest problemów z montażem do 325 E36 i nigdy nie dopasujesz tak jak to powinno być widziałem takie uniwersalne jak są montowane na szybkiego może to nawet doprowadzić do zerwania tylnego tłumika

http://www.ulter.com.pl

Opublikowano

Ale placić za marke ? Myślisz ze ulter to jakość 10 półek wyżej ?

supersprint i remus nie wspomne bo to już najwyższe półki są prawie.

Niema czegoś takiego ze sredniej ??

Oczywiscie najlepiej bylo by kupic tlumik remusa za 1300zl

A odnosnie tematu czy ktoś może na pytania odpowiedzieć ?

Odnośnie montażu w serwisie chce to zrobić.

Opublikowano (edytowane)

Ja płaciłem za tłumik ULTER SPORT 700zł a ty żeby to dobrze zamontować musisz wydać ok 200zł może się okazać że będziesz zmuszony do cięcia zderzaka.Ja też prubowałem zamontować uniwersalny ze stali nierdzewnej i jak się okazało że koszty są zbliżone do gotowego układu zamontowałem własnie z ultersport montasz zajmuje chwilę i zamontujesz to nawet bez podnośnika lub kanału lepiej dołorzyć grosza i mieć porządny układ wydechowy no i ten uniwersalny nie jest obliczany pod konkretny model samochodu ja mam zamonowany taki jak na zdjęciu

http://images32.fotosik.pl/389/b89c66c9ae6af024.jpg' alt='b89c66c9ae6af024.jpg'>

Edytowane przez darek K
Opublikowano
Też polecam ULTER, miałem dedykowany w Golfie 3 który miał konkretną glebe, "orałem" nim po każdej nierówności, nie raz krawężnik przytarł i nic wielkiego mu sie nie działo, solidne wykonanie dobry materiał. Tylko ULTERY lubią sobie buczeć wiec jak komuś zależy na maksymalnej ciszy to niech się dowie jak dany model pracuje.
Opublikowano
.......zderzaka......też...prubowałem.......montarz...

Przemilczę sprawę używania znaków interpunkcyjnych :duh:

Piszę szybko i nieraz coś się popieprzy a ty nie popełniasz błędów chyba że Office poprawia po tobie i dlatego takiś mądry

Opublikowano

Piszę szybko i nieraz coś się popieprzy a ty nie popełniasz błędów chyba że Office poprawia po tobie i dlatego takiś mądry

Ja popełniam błedy szanowny kolego - gdyż każdy z nas je popełnia - ale czytam potem to co napisałem i je wyszukuję - a następnie poprawiam.

Office'a nie używam w pracy - nie jest mi potrzebny.

Pzdr,

Opublikowano
planuje kupić nowy tłumik ?

1.Czy jest coś co może okazać sie że tłumik nie pasuje?

2.czy wlot do tłumika musi być taki jak uklad wydechowy ?

3.jaka srednice ma standardowy uklad wydechowy 325 -92r?

4.Co sie stanie jak okaże sie ze uklad wydechowy ma srednice 60cm a wlot do tlumika 50 lub na odwrót ?

5.Jaka uczciwa cena za wymiane tłumika jest ?

Szukam tłumika do 300zl myśle o czymś takim:

allegro.pl/item469727973_buzzer_tlumik_sm_2x80_przyjemny_basik_mega_hit.html

allegro.pl/item470097660_buzzer_sm2x70_tlumik_sportowy_hit_sprzedazy.html

1: Może niepasować, jego rozmiary,mocowanie tłumika trzeba wykonać jak chcesz montować ten tłumik to zrub to w warsztacie który montował takie tłumiki

2:nie musi być ale będzie potrzebna redukcja z większej lub mniejszej średnicy

3,4: w orginalnym tłumiku masz podwujny układ a w uniwersalnym masz pojedyncze wejście potrzebny będzie trójnikhttp://images27.fotosik.pl/288/9b18bd6984fce193.jpg' alt='9b18bd6984fce193.jpg'>

5: Cena ok 100zł bez trójnika bo ten na zdjęciu kosztuje 400zł

Przerabiałem kilanaście układów wydechowych w BMW i wiem że z tymi uniwersalnyni są same problemy,ale jak ktoś umie to zrobić to czemu nie przy 325 to nie jest takie proste jak np w 316. Kup z ULTERSPORT i po sprawie wyjdzie drożej a wyglądać będzie profesjonalnie [/img]