Skocz do zawartości

Predkosc max BMW 730i R6?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja także nie popełniłbym już tego błędu jeszcze raz,wycięcie kata praktycznie nic nie daje,a auto staje się strasznym trucicielem,jest głośniejsze i ten zapach spalin,szczególnie kiedy się stoi i zawieje z tyłu,odradzam,chyba,że kat jest wypalony lub zatkany,ale jeśli jest ok to bez sensu.
Nur bmw e32
Opublikowano
Ja także nie popełniłbym już tego błędu jeszcze raz,wycięcie kata praktycznie nic nie daje,a auto staje się strasznym trucicielem,jest głośniejsze i ten zapach spalin,szczególnie kiedy się stoi i zawieje z tyłu,odradzam,chyba,że kat jest wypalony lub zatkany,ale jeśli jest ok to bez sensu.

Popieram w 100%. Truje i śmierdzi.

Opublikowano
Wszystkie podane przelozenia sa do odcinki 1bieg-55kmh, 2bieg-95kmh, 3bieg-150kmh. 4 nie testowalem. Dziwi mnie to bo znajomy, ktory twierdzi ze swoja 730 z 88r jechal 240kmh ma zupelnie inne przelozenia. Na 1 - 70kmh , na 2 - 120kmh , na 3- 170kmh i jechal tyle ze mna wiec nie moge mu zarzucic ze sciamnia.

BMW - to jedyna rzecz dla której warto żyć!!!

Pozdro dla wszystkich posiadaczy BMW bez LPG

Opublikowano
Być może ma inny dyfer,w 730i jest orginalne przełożenie 3.64,może ma 3.45 lub dłuższe i dlatego prędkość na poszczególnych biegach jest większa.

Zdaje się że stare automaty miały taki dyfer że na 1-ce było 90 km/h a nowe taki że jest 75 km/h. Może auto tego kolegi to przerobiony na manual automat który miał ten długi dyfer? Przełożenia będą właśnie 20% dłuższe.

Pozdrawiam

Opublikowano

Hmmm to dziwne mieliście przypadki ja nie mam ani głośniej ani zadnych dziwnych zapachów :)

Tymczaem silnikowi się poprawiło zreszta skoro w tym samym silnikiu wychodziła wersja bez katów o większej mocy to atpię czy można w ten sposób zrobić autu krzywdę :)

Nie ma to jak 760I 445 koni Rulez:)