Skocz do zawartości

530D cieknie z pod wtryskow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam szukałem za forum bo wiem ze podobny temacik był ale nieznalazłem niestety :( problem ktory sie pojawił u mnie w mojej buni wyglada tak ostatnio poganiałem nia dosyc ostro i gdy wjechałem na podworko poczułem zapach " ON " otwieram maske sciagłem obodowy na silniku dostałem sie do wtryskow i patrze a tam dosyc sporo ropy wziołem dokreciłem i nadal jest to samo co robic?? :modlitwa: :modlitwa:

e90 330i manual :D http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=180705

///M - The most powerful letter in the world!

Opublikowano
Z tego co sie orientuję to standardowa bolączka CR po sporym przebiegu zaczynają się problemy z przeciekającymi wtryskiwaczami. Raczej w Twoim przypadku należało by wymienić bo z uszczelnieniem moze być problem. Koszty wiadomo będą bolały.
Opublikowano
Hmmm dziwny to jest Twój przebieg tak szczerze. Nie gniewaj się ale to ile masz na zegarze to jedno a ile ma auto to wogóle coś innego. Nie realne żeby po nawet 150 tys km leciały wtryski :wink: No coż to tylko elektronika którą można kierować jak się tylko żywnie podoba. Ale w końcu to nie o tym w tym temacie. Ja bym na Twoim miejscu podjechał do jakiegoś servisu diesla i zapytał co z tym fantem zrobić. Sam niestety nie wykombinujesz tam nic. Wtryski do CR są bardzo drogie wiec niestety będzie bolało. Ehhh te nowinki a jeszcze niedawno wszyscy chwalili CR. Coś tak patrzę i obserwuję ze coraz więcej pojawia sie postów z problemami właśnie silników CR. Czyżby nie zaczynał się okres w którym będziemy ganić diesle z CR jak dawniejsze ponoć strasznie nieudane technologie TDS??? Czas pokaże. Pozdrawiam i życze oby zakończyło się dla Ciebie jak najlepiej.
Opublikowano
zieki bardzo a autko mam od 1 własciciela i znam kompletna histoie samochodu mam wszyskie ksiazki od niego i faktory z przegladow wiem ze mozna podrobic ale stanu auta nieda sie podrobic a stan miodzio przebieg jest 100% orginalny sam zrobiłem nia 35 tys przez rok :) pozdrawiam jesli sie dowiem co i jaki jakie koszty naprawy tej rzezczy napisze

e90 330i manual :D http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=180705

///M - The most powerful letter in the world!

Opublikowano
a czy odpowiedzia nie jest czasem chiptuning? Z tego co masz w podpisie wynika, ze ze 197 zrobilo sie 231 km. Pewnie tez nie nie dlatego, ze lubisz spokojnie jezdzie... tak tylko rozmyslam...
e61 530D 2007 Touring
Opublikowano
hmm tylko dziwne bo mam teraz obecnie 87 tys przebiegu wiedz troszke dziwne dodam ze cieknie z 1 2 3 cylindra reszta jest sucha

Kolego nie sluchaj ich ja tez tak mialem i tez mnie tak nastraszyli dalem do zaufanego mechanika powymienial jakies wezyki cos tam podokrecal zaplacilem 100 zl i jezdze do dzis :)

(oOO \ (||||)(||||) / OOo)