Skocz do zawartości

problem z oświetleniem przednim

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

słuchajcie, mam taką zagwoztkę javascript:emoticon(':?')

Mam dwa reflektory javascript:emoticon(':)') (to już coś, nie :)), z czego jeden jest ZKW-HELLA a drugi oryginalny BOSCH. Ten oryginalny jest niestety pęknięty, wewnętrzny klosz i dodatkowo już świeci na żółto. Teraz mam takie pytanie. Gdzie można sprawdzić oświetlenie, to znaczy jak świecą lampy, bo mam podejrzenie (znajomy je ma :)), że ten ZKW jest anglikiem. Ja niestety już tak kupiłem i nie mam pojęcia. I drugie pytanie, co dokupić:

a. Klosz do bosch'a nowy czy jakiś (jest niebezpieczeństwo na allegro kupienia od anglika) i zostawić tak jak jest?

b. całą lampę ZKW-HELLA, żeby obydwie były takie same?

c. jedno całą lampę boscha i jeden klosz, żeby i tu byy obydwie takie same? - i tu jeszcze podpytanie, czy ktoś wie gdzie można kupić nówki boscha? na alegro nie mmogę znaeźć

d. czy może coś takiego http://www.moto.allegro.pl/item465539983_lampy_reflektory_bmw_e36_black_ringi_soczewka_depo.html w sumie ostatnio się zastanawialem nad delikatną zmianą wyglądu, a słyszałem, że akurat depo to coś co daje radę :), a przy jakiś radykalnych wymianach, cena nie jest jakaś zabujcza.

co sądzicie? co zrobić, bo w tej chwili prawy bosch świeci dość kiepsko przez to zażółcenie. i jeszcze jedno, czy gdybym nic zupełnie nie zmieniał, w czasie przeglądu mogą mi się doczepić jakoś?

Opublikowano
Stronę załamania światła spokojnie sprawdzisz na ścianie w nocy a jak chcesz być pewny to jedz do diagnosty sprawdzi to za darmo lub przysłowiowa zetke :P
Opublikowano
Stronę załamania światła spokojnie sprawdzisz na ścianie w nocy a jak chcesz być pewny to jedz do diagnosty sprawdzi to za darmo lub przysłowiowa zetke :P

Dzięki,

A swoją drogą Ty kolego widzę, że też masz jakieś ciekawe lampy!?

Co to takiego?

A co do reszty może ktoś pomóc??

Opublikowano

Musiałem zmienić z oryginałów bo miałem "angliki" :) poszedłem po kosztach i wybrałem SONARY choć jakoś ich wykonania odbiega dalekoooo od oryginałów.

Mam je już rok i wbrew pozorom jestem bardzo zadowolony :) Choć nie ukrywam że wolał bym coś podobnego ze stajni Hella.

Opublikowano

Zadowolony ze świecenia, czy bardziej wyglądu?

One mają ringi? Bo widzę, że sa podobne trochę do tych z linku, który wyżej podałem.

Jaki koszt wydatkowałeś :) jesli można?

Opublikowano

Zadowolony jestem z wyglądu, (posiadają ringi wykonane z diody i elementy przewodzącego swiatło) w dzień ringi są raczej słabo widoczne ale o zmierzchu i w nocy świecą bardzo ładnie. Co do oświetlania drogi to nie widze różnicy miedzy swoimi a oryginałami (te same żarówki) wiec jest OK. Teraz mam włożone OSRAM nightbreaker i jest rewelacja. Choć jedna z żarówek przestała już świecić po miesiącu ale to inna historia.

Koszt (rok temu) to ok 500-550 zł.

Ogólnie polecam tym którzy chcą lub muszą zmienić lampy za niewielkie pieniądze. Lecz tak jak pisałem minusem jest jakość materiałów i wykonanie.