Skocz do zawartości

318is klopot z szyba przednia elektr.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam maly problem(BMW e36 coupe 1,8 is) z przednia prawa szyba jest ona elektryczna i opuszcza sie co 2 cm i za kazdym razem musze nacisnac zeby sie opuscila(2cm) lewa (od kierowcy) dziala poprawnie. jesli macie jakies spoztrzezenia to czekam na wiadomosc. thx
Opublikowano

ja mam to samo z lewa przednia szyba i za cholere niewiem co to jest. podobno programuje sie to jakos, wczesniej byl problem z prawa szyba a teraz przerzucilo sie na ta od kierowcy

????????????????

Opublikowano
według mnie to zacina sie mechanizm lub silniczek.Najlepiej zdejmij boczek wyciszenie i zajrzyj do srodka.Lub kup nowy mechanizm zapłącisz za uzywany elektryczny ok 80zł.pozdrawiam
  • 1 rok później...
Opublikowano
Witam. I jak rozwiązaliście ten problem ? Bo niestety mam to samo szyba kierowcy schodzi co 2-3 cm przy jednym naciśnięciu przycisku po czym trzeba puścić i z powrotem przytrzymać alby zjechała o kolejne 2-3 cm. Gdzieś wyczytałem ze może to być spowodowane przesunięciem się jakiegoś pierścienia na wirniku w silniczku. Czy ktoś może mi podpowiedzieć najlepiej jakieś zdjęcia ktoś ma jak powinien być ustawiony ten pierścień i gdzie dokładnie on się znajduje. Albo jaka może być inna przyczyna tego ze z tą szyba dzieją się takie rzeczy. Z góry dzięki za pomoc pozdrawiam
Opublikowano

nie poprawilo sie nic do dzis ale podobno to sie jakos programuje

wlacza sie zaplon z wlaczonym guzikiem i cos tam cos tam

nie jest to uszkodzenie mechaniczne bo mialem to z prawa szyba samo sie naprawilo i teraz mam to z lewa stroną

dziwne troche

Opublikowano
polecam spojrzeć czy nie powyginały się szyny.. miałem to w dwóch modelach e36. faktycznie jest to denerwujące..
  • 2 miesiące temu...