Skocz do zawartości

kontrolka smarowania e46 2002r 316i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich.Mam problem, kiedy przekrecam kluczyk i zapalaja sie kontrolki smarowanie swieci sie na czerwono,jak odpale wszystkie prawidlowo gasna i po chwili smarowanie zapala sie na pomaranczowo swieci okolo 10sek i gasnie i wiecej sie nie zapali.Moge jezdzic setki kilometrow i nic sie nie dzieje.Po ponownym odpaleniu sytuajca sie powtarza. Prosze o rady. Jestem nowy wiec jesli prosze o wyrozumialosc.
m3GreenHell
Opublikowano

Ha też to mam - identycznie..... chyba uszkodzony czujnik poziomu oleju.....

Może ktoś to potwierdzić na 100%, czy się mylę?

Komu bimer dużo pali? :)

BMW BRUTUS to dopiero smok:

Opublikowano
Witam wszystkich.Mam problem, kiedy przekrecam kluczyk i zapalaja sie kontrolki smarowanie swieci sie na czerwono,jak odpale wszystkie prawidlowo gasna i po chwili smarowanie zapala sie na pomaranczowo swieci okolo 10sek i gasnie i wiecej sie nie zapali.Moge jezdzic setki kilometrow i nic sie nie dzieje.Po ponownym odpaleniu sytuajca sie powtarza. Prosze o rady. Jestem nowy wiec jesli prosze o wyrozumialosc.

Pojawienie się żółtej oliwiarki ma sygnalizować niski stan oleju - sprawdź stan oleju oraz czujnik - jak jest walnięty czujnik to także powyższe ma miejsce.

Pzdr,

Opublikowano
Ha dzięki..... mi to nie przeszkadza, bo poziom oleju sprawdzam staroświecko - na bagnecie :twisted2:

Komu bimer dużo pali? :)

BMW BRUTUS to dopiero smok:

Opublikowano
Ha też to mam - identycznie..... chyba uszkodzony czujnik poziomu oleju.....

Może ktoś to potwierdzić na 100%, czy się mylę?

Może być uszkodzony. Było już tematów o tym na forum.