Skocz do zawartości

Serwis Z3 w w Wawie i okolicach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Specjalnie pytam sie tutaj, bo Zetek jest malo i mam watpliwosci czy kazdy warsztat zajmujacy sie Beemkami sobie radzi z Z3 :?

z tego co przeczytalem to w okolicach Wawki polecaja Auto Classic z Raszyna, mieliscie jakies doswiadczenia z nimi :?:

na razie mam do zrobienia jakies drobiazgi: montaz rozporki, naprawa swiatla w bagazniku i jednej zarowki na konsoli, ale boje sie dac gdzies gdzie moga cos zepsuc przy okazji :wink:

Opublikowano

Te rzeczy ktore wymieniles robilem juz wszystkie i oczywiscie sam ;) .

Rozporka - zaloza Ci wszedzie bo to banalne pod warunkiem ze nie masz kielichow porozsuwanych (czytaj auto nie po dzwonie mocnym) . Np. Auto bukow polecam .

Zaroweczka bagaznik - u mnie po prostu zarowka nie kontaktowala (wystarczylo podgiac blaszke zarowki) - czas naprawy ok 60 sekund .

Zarowka konsoli - tu juz cos moga zespuc/porysowac bo trzeba zdjac caly tunel srodkowy raczej - ew jak Ci sie przepalila zarowka od podswietlenia pokretel nawiewu jak u mnie to mozesz powalczyc przez otwor od radia . Polecam warsztat car audio/alarmy - "kowale" od wymiany olejow i klockow hamulcowych moga cos popsuc lub porysowac .

pozdr

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

W jakiej kwestii jest lepiej i jaka masz rozporke ?

pozdr

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
Sorki za offtopic - skowor (albo ktokolwiek) czy masz może link od zdjęcia z twojej sygnaturki. Wiem, że kiedyś już je gdzieś złapałem w dużym formacie ale nie mogę trafić.
Opublikowano
W jakiej kwestii jest lepiej i jaka masz rozporke ?

pozdr

SPARCO, jest lepiej na zakretach i na wybojach oraz innych dziurach, nie rzuca tak strasznie utem i jest stabilniejsze :D

• 2 lata później...
Opublikowano

Wracając jednak do tematu - jak z serwisem Z-tki w W-wie i okolicach?

Dokonywałem przeglądu przed-zakupowego w Poli-Cars na Gąsiorowskiej.

Z podejścia ekipy i ich wiedzy jestem super zadowolony. :) Czy jednak jest

jakiś garaż gdzie podchodzą kompleksowo do Z-ki jako do modelu?

(Nie pytam o mafijne dziuple :nana: )

Chodzi o taki serwis gdzie moża na miejscu dokupić osprzętu, windchotta,

nakladki na pedaly, nową antenkę, gdzie wymieniąimmobiliser itp. itd?

Opublikowano

Chyba zapomniales ze mieszkasz w Polsce , a nie w USA ;).

Zapomin o tego typu serwisie w Polsce. Tu jest za mało Z na tego typu działalność.

Kiedys bylem w Bukowie (bo tak sie nazywal kiedys ten serwis gdzie byles) to mowili ze moja Z3 byla druga ktora ich odwiedziła.

Opublikowano

Ja swoją czasami oddaję do Adama z Raszyna (auto classic), powiem tak, facet zna się na bmw, ale ile razy przyjeżdżałam z jakimiś zagadkami do niego to kasował mnie za naprawę wszystkiego wokół a przyczyny nie znajdywał.

Więc jeżeli potrzebna jest jakaś prosta naprawdę to polecam, do zagadek nie bardzo :)

• 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Ja polecam "SOLCAR" w Nowej Iwicznej ( między Warszawą a Piasecznem ) Ul. Krasickiego 68e. Koleś robi wszystkie BMW. To pasjonat, nie wypuści z warsztatu nie dopieszczonej beemki! Jak kupowałem swoją Z-kę, to u niego byłem na oględzinach, koleś konkretny i zdecydowanie zna się na rzeczy! Tak, mi też go ktoś polecił :D Jak na razie robiłem u niego po zakupie od razu wymianę wszystkich płynów, przeczyścił mi całą pompę paliwową, a dokładnie pływak, bo miałem jakieś problemy ze wskaźnikiem na desce i uszczelnił mi skrzynie biegów. Jak ktoś by chciał zrobić SWAP'a,to on jest bardzo chętny. Po zakupie auta od razu mi zaproponował SWAP'a na coś mocniejszego, hehe :D

Zabezpieczałem też podwozie w swojej Z-tce, ale to już zrobiłem w "PROwarsztat" ( http://www.prowarsztat.pl/ ), bo on się takimi rzeczami nie zajmuje.

Za zabezpieczenie podwozia specjalną masą bitumiczną w PROwarsztacie zapłaciłem 550zł. Sporo, ale naprawdę zrobili to porządnie i nie żałuję. Też pracują tam 'ogarnięte chłopaki' :wink: