Skocz do zawartości

prawe mijania nie swieci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy miał ktoś problem kiedyś z przednia instalacją swietlną?? Mianowicie jest swiatlo postojowe halogen a nawet drogowe nie ma tylko swiatla mijania z prawej strony. nie są to bezpieczniki ani oczywiście żarówka. Zmierzyłem napięcie w kablach i wychodzi z tego że jest ale mniejsze niż po lewej stronie więc może być to tzw. prąd błądzący. Czy miał ktoś kiedyś podobny problem?
Opublikowano
dziekuje bardzo rysunki widać bardzo pomocne tylko ten ostatni niezrozumiały troche.. rozumiem że mam znaleźć jakiś najsłabszy lub spalony punkt w tym przekaźniku i go zlutować ?
Opublikowano

Najlepiej będzie jak poprawisz luty na wszystkich elementach

(bez wyciągania tych elementów)

są tam poprostu zimne luty (wada fabryczna)

po poprawieniu lutowania dobrze przemyć tą płytke z kalafoni pendzelkiem maczanym w bęzynie ekstrakcyjnej

u mie taki zabieg (lutowanie+przemywanie) zlikfidował problem

Pozdrawiam

Opublikowano

W E32 --- Otwierasz maskę, masz po stronie kierowcy bezpieczniki - otwierasz tą skrzyneczkę. Najdłuższy moduł to LKM - moduł świateł, jego wymieniał w ostateczności. Obok niego znajduje się komputerek centralny (omijasz). Następny jest rząd kostek (małych modułów). U mnie jest to żółta kostka ;P jednak zalecam policzyć (powinna być po środku) - od lewej (z pamięci piszę!) mamy ją jako na 3-ciej pozycji...

Jak sprawdzić czy to ona? Ano mając je odsłonięte (te moduliki), zapal światła - następnie wyjmuj kostki od lewej - kiedy światła zgasną to jest to ta kostka.

Po co to piszę? Bo stawiam na to że jest ona poluzowana - styki znajdują się od spodu - czasem, jak ktoś zamiesza - może być tam lekki bigos. Z zewnątrz prezentuje się pięknie, ale pod spodem czasem kabelki sa zbyt mocno napięte i końcówki potrafią się wysuwać (złączki damsko męskie - na myśli mam te żeńskie od spodu).

BMW E32 750iA '91 (magia V12 :twisted2: ) & Honda Shadow VT 1100 -custom- chopper

Ex: BMW E32 735i'87, Mercedes-Benz W123 300 D'79, Ford Fiesta '92, Honda VF 750 F'83, Jawa 350'88, Fiat 126p'89, Yamaha RJX 80 SE'87,Motorynka...

:arrow: Schematy E32 :arrow: CERBER -bezpieczeństwo IT

Opublikowano

Niestety przekaźnik został zlutowany i prawe mijania nadal sie nie świeci. Dla pewności zamieniłem go z innym przekaźnikiem od kolegi na 100% sprawny i objaw ten sam. " Po co to piszę? Bo stawiam na to że jest ona poluzowana - styki znajdują się od spodu - czasem, jak ktoś zamiesza - może być tam lekki bigos. Z zewnątrz prezentuje się pięknie, ale pod spodem czasem kabelki sa zbyt mocno napięte i końcówki potrafią się wysuwać (złączki damsko męskie - na myśli mam te żeńskie od spodu)."

AMATO: czy miałeś na myśli końcówki w przekaźniku czy jakieś inne ??

Opublikowano
końcówki od tego przekaźnika miałem na myśli - u mnie tak było, poprzedni właściciel lub ktoś przed nim pozawijał je i poprzekładał tak że były mocno napięte - wówczas przy niewielkich wybojach wysuwała się końcówka i bach... świateł nie było.

BMW E32 750iA '91 (magia V12 :twisted2: ) & Honda Shadow VT 1100 -custom- chopper

Ex: BMW E32 735i'87, Mercedes-Benz W123 300 D'79, Ford Fiesta '92, Honda VF 750 F'83, Jawa 350'88, Fiat 126p'89, Yamaha RJX 80 SE'87,Motorynka...

:arrow: Schematy E32 :arrow: CERBER -bezpieczeństwo IT