Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem ostatnio miałem do wymiany DME co wykazało badanie komputerowe a teraz po wymianie DME na drugie dobre problem pojawił się na nowo po 2 dniach :x i stad moje pytanie czy może być to wina GAZU? Pytam ponieważ mam ok 60km do serwisu gdzie mi montowano instalacje gazową i nie wiem czy opłaca się jechać do nich na regulację? Proszę o pomoc i pozdrawiam adrek.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Auto "kicha" podczas jazdy tak jakby wydały zapłony i później jest przerywanie podczas jazdy ze stalą prędkością obrotową a podczas dodawania gazu strzela jakby było za mało paliwa. Jednak jak wyłączę silnik i zapale go ponownie to jest przez chwile dobrze. DME drugie i znów to samo nie mam już pojęcia co może być. Pozdrawiam i proszę o pomoc.
Opublikowano
A kto stwierdził że komputer jest do wymiany? może być wiele przyczyn.złe paliwo,filtry,czujnik wału,sonda lambda i tal można by było wymieniać do rana.Posprawdzaj podstawy,to jako pierwsze
BMW M-Power
Opublikowano
Wszystko sprawdziłem przekładałem cewki przepływomierz filtry nowe sonda sprawdzona na innej sprawnej z identycznego auta z takim samym DME. Nie sprawdziłem jedynie czujnika położenia wału tylko pojechałem na badanie komputerowe i pokazało uszkodzenie DME wiec kupiłem od razu DME zamiast zamienić od kolegi :( i problem po 2 dniach powrócił jestem zielony czy to może być ten czujnik bo tylko to by zostało. Paliwo tankowałem już na różnych stacjach i to samo jest niezależnie czy na benzynie czy na LPG. Spotkał się już ktoś z takim przypadkiem? Pozdrawiam.
Opublikowano
Mam jeszcze jedno pytanie czy jeżeli sprawdzę auto Carsoft 6.5 to wykaże mi konkretny element jaki może być uszkodzony? Pozdrawiam.