Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie dotyczące elementów instalacji audio w e60. mam seryjny zestaw czyli 6 głośników. tyle wiem a chciałbym wiedzieć wiecej ;) Interesuje mnie czy jest w tym zestawie jakiś wzmacniacz, albo jakies inne urzadzenia znajdujace sie pomiedzy radiem a głośnikami. Pytam poniewaz chce ulepszyć fabryke w miare moich zdolności. Chciałbym spróbować zainstalować zwrotnice żeby głośniki basowe grały tylko niskie czestotliwości a te w drzwiach i na podszybiu średnie. Mam też zamiar dołożyć 2 piszczki koło lusterek.

Nie chce nic zepsuć więc jeśli ktoś jest zorientowany jak to wygląda i w jaki sposób połączono głośniki w podłodze z tymi w drzwiach przednich to byłbym wdzięczny gdyby sie ze mną ta wiedza podzielił.

Dziękuje i pozdrawiam.

Opublikowano

chetnie podlacze sie do tematu. Rowniez chcialbym nieco ulepszyc audio w mojej e60.

Moze ktos juz cos dzialal w tym temacie i moglby sie podzielic doswiadczeniem,...

• Członkowie klubu
Opublikowano
Panowie chyba nie ten dział.
003.jpg
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam!!!

Podpinam się do tematu i mam pytanie gdzie podpiąć dodatkową tubę basową wraz ze wzmacniaczem za wszelkie porady z góry dziękuje

pozdro

Opublikowano

Co do zasilania to nie jest klopot bo aku jest z tyłu i nie trzeba tych kabli ciągnąć przez całe autko ale co do sterowania wzmacniaczem to już inna historia.

Jakby ktoś miał schemat instalacji audio w e60 e61 to niech zapoda w tym temacie. Postaram się coś wymłodzić

Opublikowano
ja w e46 musiałem zbudować system audio od podstaw nie ruszając fabrycznego radia bo ładnie wkomponowane ale wzmacniacz to i tak podstawa ja np podwiesiłem go pod półką nad dojazdówką w kombi ale pierw wymiana głośników i wygłuszenie drzwi a potem reszta od tego sie zaczyna żeby coś osiągnąć nawet na seryjnym radiu sygnał z niego musi iść na wzmacniacz i dopiero na przednie głośniki a basowy to już nie problem mając to zrobione BMW w serii z audio się nie popisało a Logic 7 za sporą dopłatą jest w nim wzmacniacz i procesor DSP wofery i na pewno lepsze głośniki a to kosztuje
Opublikowano
jest tylko jedno wyjscie.

kable+wzmacniacz DSP Logic 7 +glosniki.

calosc gra BDB.

Czyli to tak jak by składał kompletny system Logic 7 , niestety koszta zbyt duże ale moze z uzywek się znajdzie ? podobnie jak Bose mozna takio kupić z demontażu

Opublikowano
powiedzcie, co jest ze mną nie tak, jeśli jestem melomanem a mimo to nie mam potrzeby nic zmieniać w moim standartowym zestawie audio?

No jasne , lampowca tam się nie upcha :lol: poza tym najlepszą muzę

daje chyba R6 :mrgreen: