Skocz do zawartości

kilka pytań nawiew e36

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM

kilka pytań na temat nawiewu

e36 325 coupe 91 clima(ale nie działa Złość )

1)czy ktoś wie jak zdemontować nawiew w e36 czyli silnik nawiewu pod podszybiem od strony silnika + wewnątrz

2)nawiew ustawiony na szybę daje tylko ciepłe powietrze ,gdy ustawiony jest na "twarz" lub ''nogi" daje ciepłe i zimne (jeżeli ktoś wie co się dzieję proszę o pomoc )

3)pokrętło nawiewu działa dobrze powietrze też leci ale słabo na 4 biegu też szału nie ma(pod mask słychać że nawiew pracuje mocno) z siłą wdmuchiwanego powietrza .Podejrzewam że może być zużyty filtr który znajduję się w głab kabiny pod silnikiem nawiewu (patrząc od zewnątrz )i on poprostu "muli" mi ten nawiew.

Jeżeli ktoś będzie wiedział jak mogę się uporać z tymi problemami to będę bardzo wdzięczny

POZDRAWIAM

Opublikowano

2) Elektrozawory - zacinają się - popukać młoteczkiem lub najlepiej wymontowac , rozebrać , naprawić - poszukaj na forum - masa postów

3) też mam podobny problem - podejrzewam że musiał bym rozmontowac całą konsole - deske rozdzielczą aby dostać się do łopatek sterujących oraz pozostałych elementów odpowiedzianych za nawiew - odpuściłem sobie - też było co nie co na forum o tym.

:search:

pozdrowienia

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/