Skocz do zawartości

KOLEDZY --pali i chodzi jak na 7 garow,jaka to usterka ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.mam od 2 dni maly problem.mam bmw 730 V8 i zapala i chodzi jak na 7 garow,co to moze byc?niema ani kopa,a predkosc do max 70km/h,moze i by wiecej poszedl,ale nieche go katowac.pomozcie.jak dotad niemialem,zadnych z nim problemow,a tu nagle.a glupio troche,ze chodzi jak traktor :( .Czy to moze byc wina swiec?pozdrowionka
Opublikowano
moze byc wina swiec albo cewki ktorejs. Odkrec pokrywe i zobacz na cewki bo moga byc popekane,dobrze jest tez wymienic swiece skoro maja juz troche najechane koszt nie wielki a duzo moze pomoc. Druga sprawa to to czy jak sie rozgrzeje to chodzi normalnie czy nadal ciulowo?
Opublikowano
sluchaj koleszko,jak sie rozgrzeje,to tez ciulowo chodzi,powiem ci tak ,na zimnym zapali normalnie,pochodzi z 5 min.i zaczyna sie tzw.traktor.swiec jeszcze od poczatku zakupu niewymienialem,a przejechane ma 220 tys.aha.autko ma tez instalacje gazowo sekwe. wiec moze to tak przyczyna??
Opublikowano

ja miałem podobnie tylko że w e36 i okazało się ze wtryski padły ...

ale jak co to podejrzenia kieruj na świece, cewki , aparat zapłonowy , wtryski

poptrz przy okazji na bagnet czy nie ma masłowatego nalotu na nim

Pozdrawiam,

Tomek

Opublikowano
no oby to swiece,jak koles poprzednie pisal,niewielki koszt a moze pomoze..no zobaczymy.jestem obecnie za granica tym samochodem,wiec ratuje sie wysylkami z polski bo tu raczej niepodchodze do sklepow :) slyszalem,ze jak auto na gazie tez smiga to swiece czesciej powinno sie zmieniac,no u mnie juz od ponad 2 lat niezmienialem..no zobaczymy moze to bedzie to.
Opublikowano
witam,dzis wymienilem swiece.ale zanim wymienilem to doznalem malego szoku.otorz.gdy odkrecilem plastik bmw szok we mnie nastapil,jak zobaczylem plywajace cewki i swiece w oleju z chyba para wodna,bynajmniej przypominalo to jakas maż z rdza.hm,no niewazne,oczyscilem to w sumie jedna jak i druga strone,swiece nowe wstawilem,i powiem wam,ze auto jak znow nowo narodzone.hm tylko sie teraz nasuwa pytanie,skad ta mazia olejowa,czyzby spod klawiatury i uszczelka nietrzyma???
Opublikowano
no jak znajde chwilke to trzeba bedzie pomyslec nad uszczelkami,bo to czuje znow za jakies 10-20 tys moze sie ten problem sam sie pojawic.dzieki z gory za poprzednie podpowiedzi i szerokiej drogi koledzy !! pozdrowka z Norwegii.