Skocz do zawartości

KOLEDZY --pali i chodzi jak na 7 garow,jaka to usterka ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.mam od 2 dni maly problem.mam bmw 730 V8 i zapala i chodzi jak na 7 garow,co to moze byc?niema ani kopa,a predkosc do max 70km/h,moze i by wiecej poszedl,ale nieche go katowac.pomozcie.jak dotad niemialem,zadnych z nim problemow,a tu nagle.a glupio troche,ze chodzi jak traktor :( .Czy to moze byc wina swiec?pozdrowionka
Opublikowano
moze byc wina swiec albo cewki ktorejs. Odkrec pokrywe i zobacz na cewki bo moga byc popekane,dobrze jest tez wymienic swiece skoro maja juz troche najechane koszt nie wielki a duzo moze pomoc. Druga sprawa to to czy jak sie rozgrzeje to chodzi normalnie czy nadal ciulowo?
Opublikowano
  • Autor
sluchaj koleszko,jak sie rozgrzeje,to tez ciulowo chodzi,powiem ci tak ,na zimnym zapali normalnie,pochodzi z 5 min.i zaczyna sie tzw.traktor.swiec jeszcze od poczatku zakupu niewymienialem,a przejechane ma 220 tys.aha.autko ma tez instalacje gazowo sekwe. wiec moze to tak przyczyna??
Opublikowano

ja miałem podobnie tylko że w e36 i okazało się ze wtryski padły ...

ale jak co to podejrzenia kieruj na świece, cewki , aparat zapłonowy , wtryski

poptrz przy okazji na bagnet czy nie ma masłowatego nalotu na nim

Pozdrawiam,

Tomek

Opublikowano
  • Autor
no oby to swiece,jak koles poprzednie pisal,niewielki koszt a moze pomoze..no zobaczymy.jestem obecnie za granica tym samochodem,wiec ratuje sie wysylkami z polski bo tu raczej niepodchodze do sklepow :) slyszalem,ze jak auto na gazie tez smiga to swiece czesciej powinno sie zmieniac,no u mnie juz od ponad 2 lat niezmienialem..no zobaczymy moze to bedzie to.
Opublikowano
  • Autor
witam,dzis wymienilem swiece.ale zanim wymienilem to doznalem malego szoku.otorz.gdy odkrecilem plastik bmw szok we mnie nastapil,jak zobaczylem plywajace cewki i swiece w oleju z chyba para wodna,bynajmniej przypominalo to jakas maż z rdza.hm,no niewazne,oczyscilem to w sumie jedna jak i druga strone,swiece nowe wstawilem,i powiem wam,ze auto jak znow nowo narodzone.hm tylko sie teraz nasuwa pytanie,skad ta mazia olejowa,czyzby spod klawiatury i uszczelka nietrzyma???
Opublikowano
  • Członkowie klubu
Wymień uszczelki pod pokrywami zaworów a oleju nie uświatczysz :idea:

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
  • Autor
no jak znajde chwilke to trzeba bedzie pomyslec nad uszczelkami,bo to czuje znow za jakies 10-20 tys moze sie ten problem sam sie pojawic.dzieki z gory za poprzednie podpowiedzi i szerokiej drogi koledzy !! pozdrowka z Norwegii.