Skocz do zawartości

523i 1996r, po odpaleniu nie trzyma obrotów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam taki problem że po odpaleniu silnika silnik bardzo kuleje na obrotach i gaśnie. Dopiero po dodaniu gazu jak już odpali tak do 1500obr-2000obr i puszczeniu już chodzi normalnie. Zawsze tak się dzieje jak jest zimny i czasami ale sporadycznie jak jest ciepły. Co to może być?? Krokowy czy coś innego?? Jak sobie poradzić z tym drobnym problemem(po podłączeniu na komputer zero błędów)??
Było E39 523i, E30 320i Coupe, E32 730iA, E34 540iA M-Pakiet, E34 525TDS touring X2, E38 750iA pakiet Alpina
Opublikowano
Nie mam gazu. A gdzie dokładniej znajduje sie krokowy i czy da sie go naprawić??
Było E39 523i, E30 320i Coupe, E32 730iA, E34 540iA M-Pakiet, E34 525TDS touring X2, E38 750iA pakiet Alpina
Opublikowano
Krokowy może i tak ale nie trzeba go wymieniać poprostu go ściagnij wyczyść i włóz do benzynki ekstrakcyjnej na jakąs godzinkę,później wyciągnij i dobrze przedmuchaj powietrzem z kompresora i powinno być ok.Mógł byś też sprawdzić pompkę paliwa bo może być za syfiona brudem z paliwa.Pozdro.
Opublikowano

sie podlacze pod temat (odnosnie pompy paliwa):

jak ja wyjac z e39 523i sedan? jak sie w ogole do niej dostac? i czy niczego przy okazji nie uszkodze...

BMW - Be My Wife.

Soft na zamówienie, porady informatyczne (i wszelakie również) - PW :) Dla forumowiczy proste porady free - na rozbudowane rozwiązania ceny bardzo specjalne :)