Skocz do zawartości

Pomóżcie problem z zapalaniem !!!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

pomóżcie bo juz mi brakuje sił.mam problem z odpalaniem 318d 2002 rok, czasami jak jest zimna musze krecic i krecic zanim zapali a nieraz bez problemu. i jak troche postoi i delikatnie ostygnie to to samo a jak zapali to smuga dymu.pali oczywiscie po dlugim kreceniu.natomiast jak ciepla to bez problemu.byłem u elektryka bledu niema zadnego na komputerze.niewiem co jest grane

pozdrawiam

Opublikowano
Sprawdz czy masz szczelny uklad paliwowy bo jak bierze lewe powietrze to jak postoi paliwo sie cofa.Mialem cos podobnego w poprzednim aucie.
m3GreenHell
Opublikowano

Witam, miałem ten sam problem i też obstawiałem rozrusznik i pojechałem do mechanika dobrego - co się okazało miałem 3 problemy:

rozrusznik szczotki, alternator (stojan) i najważniejsze słaby akumulator (jakby go nie było). Rozrusznik zbyt dużo pobierał prądu na rozruch (wina szczotek) którego brakował z powodu niedoładowanego akumulatora (problem alternatora), a sam akumulator był już tak cienki że po zrobieniu trasy 100 km na drugi dzień był i tak już dętka. Porobili mi dwa wcześniej wspomniane problemy i się poprawiło dopiero 100% zadowolenia miałem po wymianie akumlatora. Problem był w BMW 318 92r.

Opublikowano
Witam, miałem ten sam problem i też obstawiałem rozrusznik i pojechałem do mechanika dobrego - co się okazało miałem 3 problemy:

rozrusznik szczotki, alternator (stojan) i najważniejsze słaby akumulator (jakby go nie było). Rozrusznik zbyt dużo pobierał prądu na rozruch (wina szczotek) którego brakował z powodu niedoładowanego akumulatora (problem alternatora), a sam akumulator był już tak cienki że po zrobieniu trasy 100 km na drugi dzień był i tak już dętka. Porobili mi dwa wcześniej wspomniane problemy i się poprawiło dopiero 100% zadowolenia miałem po wymianie akumlatora. Problem był w BMW 318 92r.

Nie wiem dlaczego ale mam wrazenie ze ten dobry mechanik Cie naciagnal na kase. Ale moze to tylko wrazenie.

Opublikowano
a czy jak już ci zaskoczy, to od razu pali na wszystkie garki, czy może odczuwasz coś takiego jak by po kolei każdy z nich odpalał i z tyłu chmura czarnego dymu, jeżeli tak jest to na bank świece żarowe. Oczywiście pytam o zimny silnik, bo na ciepłym prawie zawsze Ci odpali...