Skocz do zawartości

grill po lifcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. mam zamiar zdemontować grill ponieważ jakoś dziwnie leży. na stykach z błotnikami grill wystaje bardziej do przodu i do tego jeszcze u góry mam wyłamany jeden zaczep więc trzyma się tylko na jednym. może da się jakoś przykleić ten zaczep i wyregulować na stykach z błotnikami? tylko nie wiem jak to wszystko ściągnąć. proszę o pomoc.
BMW - power
Opublikowano
ściągałem grill wiele razy i nie posiada on regulacji, jak masz odłamany kawałek to kup dobry klej i po kłopocie. Może masz po prostu wygiętą blachę z grilla lub z zaczepu wypadł :?: demontuje się go poprzez odkręcenie śrubki na górze, centralnie wkręconej, następnie masz widoczne zaczepy u góry i dołu kratek, potem na samych końcach pod reflektorami masz dwa mocowania. Wypychasz je podważając śrubokrętem. Bądź delikatny i niczego nie połam
http://images33.fotosik.pl/376/633352ed1b63d463.jpg
Opublikowano
nie musisz demontować zderzaka, chyba że boisz się go porysować to proszę bardzo. Dzisiaj ściągałem u kolegi grill, bo zakładałem mu ringi w reflektorach i poszło to bez oporu. W przypadku mojego auta zawsze ciężko było go zdemontować i musiałem uważać. Wszystko zależy od tego czy plastiki są powyrabiane
http://images33.fotosik.pl/376/633352ed1b63d463.jpg
Opublikowano
Już zdemontowałem grill. wszystko jest dobrze tylko nie mam tej śrubki górnej więc grill od góry trzyma się tylko na tych zaczepach. jeden z nich mam wyłamany i teraz jak zbieram to wszystko z powrotem to chciałbym dać tam tą śrubkę środkową tylko nie wiem jak ona powinna wyglądać. chciałbym wsadzić oryginalną żeby nie rzucało się w oczy bo w tym miejscu dobrze widać jak tylko podniesiesz maskę. W starych grillach nie ma tej śrubki a wszystkie książki i realOEM pokazują tylko stare grille. mógłbyś zrobić jakieś fotki albo po prostu opisać jaka ta śrubka musi być?
BMW - power