Skocz do zawartości

wersje zawieszenia (SPORTS SETT. / M-PACKAGE) kolory sprężyn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy jest na forum ktos kto sie zna na oryginalnych zawieszeniach bmw? mam następujące pytania:

1. czym różnią sie opcje fabryczne E46: S226A SPORTS SUSPENSION SETTINGS od S338A M SPORTS PACKAGE II ?

2. Jakie podzespoły wchodzą w skład każdego z w/w? na pewno amortyzatory, sprężyny, stabilizator przedni i tylny (są grubsze niż w standardowym zawieszeniu), gumy stabilizatorów, czy cos jeszcze?

3. Jak to jest z kolorami pasków na sprężynach? w E46 widziałem już czerwone, szare, niebieskie, zielone, białe, z jednym lub wieloma paskami (maks widziałem trzy czerwone paski). Przejrzałem kilkadziesiąt ogłoszeń na allegro i ebay i nie znalazłem żadnego sensownego schematu doboru, np. przednie z jednym czerwonym paskiem widziałem zarówno w 318i jak i w 330d (a to przecież 200kg różnicy) jedni twierdzili ze to standardowe zawieszenie podczas gdy inni że sportowe... :? więc ocb i jak sie je dobiera?

Pozdrawiam

Zbir