Skocz do zawartości

BMW 318 silnik M40 stukanie w pod deklem klawiatury

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich miłośników BMW jestem nowy na forum nie dawno założyłem konto na tym forum ponieważ jestem zwolennikiem tej marki. Nie dawno kupiłem następną BMW w gazie sekwencji( to będzie już 3 moja beemka) tylko tym razem serii 3, 318 z 91r z silnikiem M40, od czasu kupna wszystko było w porządku ładnie chodziła i wogóle,.. poprzedni właściciel tylko nadmienił że "kiedyś stukało coś mu pod deklem klawiatury myślał że to hydropopychacze ale wymienił wałek rozrządu i stuki ucichły". Ale do czasu :( po jakimś miesiącu jazdy zaczęło mi coś leciutko stukać na początku myślałem że to cewki od wtrysków gazu ale coraz głośniej głownie gdy silnik był jeszcze zimny, czasami stuki odrywały się gdy silnik się rozgrzał ale nie na długo, znajomy mechanik doradził mi że to hydropopychacze więc wymieniłem wszystkie na nowe, po zapaleniu silnika cisza, myślałem że o to chodziło ale po lekkim rozgrzaniu silnika znowu zaczęło grać coś pod deklem, tylko teraz inny dźwięk, czyli tym razem odwrotnie, stukać zaczyna dopiero po lekkim rozgrzaniu a nie jak wcześniej na zimnym. Więc w*******y rozkręciłem jeszcze raz klawiaturę przeczyściłem taki przewodzik nad wałkiem do jego smarowania, bo myślałem że może być zapchane i to może być przyczyną tego stukania, obejrzałem dokładnie wszystkie podzespoły po czym stwierdziłem, wałek ma dopiero lekkie przetarcia gołym okiem widać że jest nowy, czyli zbywca mówił prawdę że wymienił na nowy, szklanki wiadomo tez nowe wymieniałem, tylko nie podobały mi się dźwigienki zaworów (tzw.Krzywki) były tak jakby troszkę podtarte. i moje pytanie brzmi czy mogą być to krzywki czy może podkładki dystansowe czy może coś innego z góry dzięki za podpowiedzi

pozdro,.. Tomek

Opublikowano

kolego jesli poprzedni wlasciciel zmienial wszystko przed sprzedaniem auta to nie spodziewaj sie ze wziol czesci z najwyzszej polki w sklepie :!: albo z allegro :D nowe kiepskiej jakosci-szybko sie wypracowaly i pewnie znowu czeka cie wymiana :mrgreen:

pozdrawiam nowego forumowicza :mrgreen: :8) :mrgreen: :8) :D

...mimo staran otoczenia nie udało mu sie zmadrzec...BMW

http://allegro.pl/show_item.php?item=641252496

http://img.userbars.pl/80/15963.png

Opublikowano

MEGHUSMAN, zapoznaj sie prosze z regulaminem forum BKP.

Po pierwsze: na forum nie uzywamy przeklenstw, nawet wykropkowanych.

Po drugie: swojego posta napisz tak, zeby dalo sie go przeczytac, to znaczy co pewien czas uzywaj znaku nowej linii, bo mozna oczoplasu dostac.

Po trzecie: wszystko wskazuje na to, ze to faktycznie dzwigienki.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i