Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Da się to zrobić ja w swojej 530d wymieniałem mate. Nie wiem czy dobrze pamiętam ale chyba coś około 400zł w ASO zapłaciłem.

Wyciągasz fotel, rozbierasz go troszeczkę.... w sumie takiej delikatnej i spokojnej roboty ze 4-5 godzinek.

Bardzo Mocne Wrażenia;-)
Opublikowano
Wielkie dzięki panowie. Jak tylko skończą mi się egzaminy to zabieram się za to. Jeszcze tylko pytanko w kwestii formalnej - czy po wlutowaniu diody komputer widzi, że ktoś siedzi na siedzeniu czy tak jakby nie było nikogo na siedzeniu :?: Nie pamiętam, a na 100% czytałem i wydaje mi się, że tak jakby ktoś siedział.
Opublikowano
Wielkie dzięki panowie. Jak tylko skończą mi się egzaminy to zabieram się za to. Jeszcze tylko pytanko w kwestii formalnej - czy po wlutowaniu diody komputer widzi, że ktoś siedzi na siedzeniu czy tak jakby nie było nikogo na siedzeniu :?: Nie pamiętam, a na 100% czytałem i wydaje mi się, że tak jakby ktoś siedział.

Tak dokładnie komputer "mysli" że ktoś siedzi na fotelu pasażera.

Opublikowano

Przeczytałem cały temat który zapodał flash - teraz nie wiem co robić...

Kupić nową matę która i tak się zepsuje, wlutować diodę :?: Jak wlutować to czy z kondensatorem :?:

Doradźcie coś, kto jak robił, czy komuś wystrzeliła (nie życzę oczywiście nikomu) czy nie :?:

Wiem, że każdy ma własne zdanie na ten temat ale właśnie chodzi mi o te zdania które wiedzą o czym piszą i może miały jakieś doświadczenia.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zrobiłem tak jak jest napisane, tzn. wlutowałem diodę z kondensatorem i od razu kontrolka przestała świecić, błąd wykasuje sobie sam bo mam interface.

Tylko zamiast kondensatora 10n wlutowałem 15n, dioda typ 4001.

Dzięki za podpowiedzi.