Skocz do zawartości

530d m57 Czujnik cisnienia na magistrali w m57

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od jakiegos tygodnia moje 530d prawie sie nie rozpedza,po podłaczeniu kompa pokazało czujnik cisnienia magistrali (odczyt na kompie był 0 Bar-ów)Czy ten czujnik moze miec az taki wpływ na auto czy szukac jescze czegos innego?Spotkaliscie sie z taka awaria?do czego słuzy ten czujnik tylko do odczytu czy do sterowania cisnieniem?
Opublikowano

Jeżeli dobrze rozumie co napisaleś to chodzi ci o zawór sterowania turbiną. ten slawny zaworek ktorego filterek potrafi sie często zapychać.

Tutaj masz caly temat opisany.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=29414

tez byłem na kompie to samo mi pokazało ze jest on popsuty (turbo ma o połowe mniejsze ciśnienie czy cos takiego) , ale po dokladnym wyczyszczeniu go dalej mam ten problem. teraz zastanawiam sie czy jest sens go wymieniac na nowy skoro czyszczenie nie pomogło...

Dalej borykam sie z turbo dziurą i brakiem mocy na starcie.....

Opublikowano

witam

niestety to nie to,czujnik o który mi chodzi znajduje sie na koncu listwy Cr.W twoim aucie powodem spadku mocy moze byc przepływomierz

pozdro

Opublikowano
Czujnik jak sama nazwa wskazuje służy do odczytu a do regulacji służy regulator ciśnienia.Skoro komputer dostaje dane o takim ciśnieniu paliwa a faktycznie jest ono inne to nic dziwnego że źle pracuje.
Gdy się urodziłem płakałem a wszyscy się śmiali, umierając ja będę się śmiać a wszyscy będą płakać.