Skocz do zawartości

nadal brak mocy!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ostatnio dalem temat dotyczacy przepływki ,bo bylem pewny na 100 % ze to ona jest winna brakiem mocy ..otoz bylem na diagnostyce i okazalo sie ze przeplywka jest dobra i cala elektronika tez wporzadku a przyczyna moze byc albo uszkodzony filtr paliwa lub zapchany katalizator..wymienilem filtr i ogolnie na rozgrzanym silniku mozna jezdzic lecz dzisiaj rano poszedlem do auta ,odpalilem go i wcisnalem gaz do dechy na luzie i obroty doszly do max 4000 a dalej sie dlawił...szlag mnie trafia bo nie mam pojecia co moze byc za przyczyna..moze ten zapchany katalizator?ogolnie przeplywka jest dobra siwece wszystkie 4 wymienilem,uszczelki przy chlodnicy oraz sama chlodnica jest wporzadku praktycznie nie wiem co jest grane..
Opublikowano
MCD- słuchaj ja miałem podobny objaw jak Ty rano odpaliłem do 4 tys obrótów normalnie powyzej dławił sie raz przy 4 raz przy 5 i tak w koło macieju, niewiem od czego tobie sie tak stało ale mi bo zatankowałem 11 l dziadostwa na arge, dzisiaj wlałem do zalanego do połowy baku denaturat 0.25l pogazowałem troche pojechałem wlałem shell V power racing i jak narazie smiga nie dusi sie ciągnie tak jak ciągnał jak go kupiłem, chodz i tak filtr paliwa wymienie. Wcisnij pedał gazu na maxa i chwile potrzymaj moze cos sie zawiesiło albo jakis paproch gdzies wleciał, oczywiscie jesli przyczyna jest podobna do mojej czyli paliwo.
Opublikowano
jak do tej pory wlewalem na BP ultimate wiec nie sadze by bylo to dziadostwo ..v power racing prawda 100 oktan moglo by cos tam przeczyscic , a tak naprawde to albo katalizator by mogł tutaj odgrywac role bo naprawde jesli cos by bylo nie tak to na kompie by wyswietlilo..hmm moze sie jeszcze ktos znajdzie kto mial taki problem jak ja?help
Opublikowano
jak do tej pory wlewalem na BP ultimate wiec nie sadze by bylo to dziadostwo ..v power racing prawda 100 oktan moglo by cos tam przeczyscic , a tak naprawde to albo katalizator by mogł tutaj odgrywac role bo naprawde jesli cos by bylo nie tak to na kompie by wyswietlilo..hmm moze sie jeszcze ktos znajdzie kto mial taki problem jak ja?help

twoje objawy sa typowe dla padajacej pompy paliwa [umiejscowiona w podwoziu na wysokosci fotela kierowcy] - bledow na kompie nie bedzie bo pompa jeszcze dziala ale daje juz niskie cisnienie i w czasie jazdy przy obciazeniu niedomaga sprawdz na kompie wartosc cisnienia wstepnego paliwa

pozdr

Opublikowano
wporzadku duud wiec pompa paliwa .hmm najgorsze jest to ze juz sporo zrobilem zeby wyeliminowac ten spadek mocy ale wciaz niepomogła zadna wymiana ..chcialbym trafic w setno ..aj....ja mysle ze albo zapchany katalizator albo cos zwiazane z niedoborem paliwa bo takie mam wrazenie jakby nieprzyjmowalo nadmiar paliwa przy wcisnieciu odpowiednio pedala gazu..wcisne mocno pedał do dechy to poprostu za duzo dostaje paliwa a tego nieprzetwarza i zamula..byc moze jest to przyczyna pompy niewatpie ..dzieki