Skocz do zawartości

e38-odswierzam temat-nie odpala juz wogole

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
do wczoraj problem byl taki ze auto nie odpalalo na zimnym motorze,czasem zapalila za pierwszym razem,czasem za ktoryms z kolei a czasem wywalila caly aku i nie odpalila. Komputer nic nie pokazuje,kupa czesci wymienionych na nowe. wczoraj nie odpalila juz wogole,kreci i kreci i zaro reakcji okazalo sie ze pompa paliwa nie ma napiecia (zmierzylem za pomoca lampki) wiec podpialem pompe na krotko do akumulatora i zaczela sikac,zostawilem ja tak i zaczalem krecic zeby wykluczyc bezpiecznik czy przekaznik lecz nie przynioslo to efektu. panowie co sie dziekje z tym autem. moze ktos podpowie cos madrego co mam nastepnie sprawdzic. Iskra jest na zimnym motorze. Dodam ze do tej pory auto mialo problemy z odpalaniem na zimno a na cieplo palila na dotyk,czasem jak odpalilem na zimno to potrafila zgasnac po ok 20 sek. niewiem czego sie czepic i co z tym zrobic. Mam sekwencje,po odpaleniu auto jezdzilo bardzo ladnie,motorek chodzil rowno i zbieral sie normalnie. Pomozcie
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Wymieniłes wszystko, to znaczy :?: Jeśli dzwoniłeś do mnie, to wiem co wymieniłes. Sprawdź jeszcze czujnik temperatury ten na 4 piny i przekaźnik pompy paliwa (środkowy), który znajduje się w bagażniku nad akumulatorem.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
przekaznik kupilem jutro zaloze ale dlaczego nie odpala jesli podam jej paliwo podlaczajac pompe do aku. To mnie martwi najbardziej. Jutro z rana zabieram sie za ponowne sprawdzanie wszystkiego
  • Członkowie klubu
Opublikowano
przekaznik kupilem jutro zaloze ale dlaczego nie odpala jesli podam jej paliwo podlaczajac pompe do aku.

Bo przekaźnik odpowiedzialny jest za prąd na pompę i sygnał do ECU.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
Pewnego razu straciłem mase czasu z podobną usterką wszysko jest wszysko gra a auto nie pali. ostatnią żecza jaką zrobiłem po wymianie dosłownie juz wszyskiego i dalej bez efektu, wymieniłem paliwo-jak ręką odjoł auto ożyło.
BMW sie nie psuje