Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Planuje zmiane felg w mojej E46 z 16 na 18(na lato).Spotkalem sie z opiniami ze jesli duzo jezdze to ze wzgledu na stan drug nie jest to dobry pomysl.Czy rzeczywiscie jest tak zle?Macie 18-ki piszcie o doswiadczeniach.Wyglad jest super to wiem.

Dzieki i niech moc BMW bedzie z Wami

Opublikowano

Puchi ja e E36 również zmieniałem felgi o dwa rozmiary w górę. Z 15' na 17' i różnica jest bardzo odczuwalna. Dużo twardziej na dołkach, mniej komfortowo.

Wybór nalezy do Ciebie :wink:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
od 2-óch lat jeżdżę na 18" (oczywiście pomijając okres zimowy) - spokojnie możesz zakładać , różnica odczuwalna , ale spokojnie można jeździć , trochę zawias się szybciej zużywa, ale to jest jakby logiczne niezależnie czy jeździsz w Polsce czy gdzie indziej.
Opublikowano

No właśnie - powinieneś sam zdecydować.

Napewno będą to opony o profilu 40. Na idealne płaskie drogi - się to nadaje ale czy u nas? - gdzie dziur i kolein więcej jak samochodów.

Na bank spadnie komfort jazdy ( w postaci mniejszego tłumienia nierówności ) oraz będzie ciut głośniej pracowało zawieszenie.

Każdą nierówność (w szeczgólności poprzeczną) będziesz słyszał dość wyraźnie.

Wybór nalezy do Ciebie

P.S. Opony w rozmiarze 18 cali także są o wiele droższe od 17 a co dopiero od 16.

pzdr,