Skocz do zawartości

Jak zdjac boczna tapicerke przy zamknietych drzwiach??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie, kilka dni temu zatrzasnely mi sie przednie drzwi od strony kierowcy, nie mozna ich otworzyc kluczykiem ani klamka od srodka... z tego co sie orientowalem to prawdopodobnie uszkodzil sie silownik, wiem ze zeby to naprawic trzeba zdjac boczek z drzwi, i tu najwiekszy problem jak to zrobic przy zamknietych drzwiach??? Albo czy isnieje jakis patent na otwarcie tak zatrzasnietych drzwi. Czy ktos mial juz moze podobny problem?? I czy jest na to jakies logiczne rozwiazanie poza niszczeniem boku... Prosze o pomoc....
Opublikowano
Miałem podobny problem z tylnymi lewymi drzwiami.Cały boczek mocowany jest na zatrzaski z wyjątkiem klamki,bo ta jest mocowana na wkręt.Zacząłem odpinać od góry zaraz przy szybie i nic nie zniszczyłem z wyjątkiem jednego zatrzasku( 0.40 PLN w ASO).Ale po zdjęciu boczku dopiero sie zaczynają schody,bo należy wykręcić siłownik i zamek,aby otworzyć drzwi.Zamek w BMW jest bowiem tak pomysłowy,że po zamknięciu dodatkowy silniczek jeszcze go rygluje zapadką......i prawdopodobnie ślimak przeskakuje na zapadce i drzwi są cały czas zaryglowane.....powodzenia życzę.