Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano

U mnie tak było gdy stosowałem płyty nagrane na dużych prędkościach [ pow. x 8] podczas jazdy czytnik wysuwał płyte i ta rysowała się.

Sprawdź też czy obudowa - ta która umieszczona jest w tapicerce - panel zewnętrzny pasuje do reszty napędu, musi być to wycentrowane, plastyki muszą dobrze trzymać.

UIHZ9556.JPG

Opublikowano

Jeszcze ja dołączam się do tego postu -- u mnie rysuje płyty praktycznie raz na tydzień (nagrywane są z prędkością 2x) czytnik mkI

Sprawdź też czy obudowa - ta która umieszczona jest w tapicerce - panel zewnętrzny pasuje do reszty napędu, musi być to wycentrowane, plastyki muszą dobrze trzymać.

Masz moze jakieś zdjęcie tego panelu. http://www.7-forum.com/modelle/e38/mk1_auf_mk3_und_mk4_e38.pdf - czy to jest to co na stronie "6"

www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Czy zdaża się, że naped samoczynnie wysuwa płyte?

UIHZ9556.JPG

Opublikowano
Czy zdaża się, że naped samoczynnie wysuwa płyte?

Kiedy wypalam nową płytkę --- czytnik nie zgłasza problemów wszystko super ale po 2 - 3 dniach już samoistnie wyrzuca płytkę.

• Członkowie klubu
Opublikowano

Właśnie, że wywala płyte to ją rysuje.

Spróbuj nagrać na innej nagrywarce i koniecznie na firmowym nośniku [TDK] na min. prędkości. Sprawdź mocowanie czytnika, czy aby drgania nie wyrzucają blędów na laserze. Tak nawiasem mówiąc jak zawieszenie będzie skończone to mogą dziać się cuda.

UIHZ9556.JPG

Opublikowano

Wielki dzięki - prawde mówiąc mapkę nagrywałem na tandetnych płytach (raz na tydzień to po co droższe) a mocowanie faktycznie ... i widzę że dzieie się to kiedy zmieniłem sobie felesie na większe.

Od razu przy tym poście zapytam o coś co ma też związek z CD.

Moja zmieniarką zauważyłem że czyta płyty (oryginalne każde) i wypalone do prędkości 16 ale musi być jedno ALE jeżeli płyta jest 80 min to nie może przekroczyć 75 minut. Czy to jest aby normalka ?

• Członkowie klubu
Opublikowano
Nie wiem jaki masz sprzęt, w starszych typach to normalka.

UIHZ9556.JPG

Opublikowano
U mnie tak było gdy stosowałem płyty nagrane na dużych prędkościach [ pow. x 8] podczas jazdy czytnik wysuwał płyte i ta rysowała się.

Wszystko jasne sam czytnik lata mi w bagażniku bo połamałem tą plastikową szufladkę do której wsadza się czytnik.

Pewnie na dziurach laserek robi swoje a płytka skacze.

Opublikowano
Wszystko jasne sam czytnik lata mi w bagażniku bo połamałem tą plastikową szufladkę do której wsadza się czytnik.

Pewnie na dziurach laserek robi swoje a płytka skacze

Chyba zlokalizowałem przyczynę tego !!!!!!!!

Uważam że czytnik rysuje płyte w momencie kiedy ją sobie sam wysuwa niezależnie od ciebie a Ty sobie właśnie jedziesz. Jednak płytka do końca nie może się wysunąć bo przeszkadza Ci otwierany boczek który jest pewnie zamknięty i w tym momencie dzieją się te straszne rzeczy - zobacz że rysy są symetryczne po całej długości nośnika a nie tylko w jednym miejscu - punktowo.

Dlaczego wysuwa płytkę ??????

Proponuje Ci zakupić płytkę czyszczącą do napedów CD - przeczyść sobie laserek w mkI i pewnie zakończą się problemy.

• Członkowie klubu
Opublikowano
Dokladnie tak jak mówisz -pisałem, że rysuje bo wyrzuca płytę. W moim przypadku pomogła dobra nagrywarka, dobry nośnik i min. predkość zapisu.

UIHZ9556.JPG

• Członkowie klubu
Opublikowano
Według mnie czytnik potraktuje płytke czyszczącą jak intruza i wyrzuci ją - pewnie zajmie mu to ok.10 sekund. Włóz płytkę z 4 razy po 10 sekund i powinno starczyć - jak nie to podrzuć czytnik do jakiegoś elektronika i w 30 minut będzie po bólu.

UIHZ9556.JPG

Opublikowano
Według mnie czytnik potraktuje płytke czyszczącą jak intruza i wyrzuci ją - pewnie zajmie mu to ok.10 sekund. Włóz płytkę z 4 razy po 10 sekund i powinno starczyć - jak nie to podrzuć czytnik do jakiegoś elektronika i w 30 minut będzie po bólu.

dokładnie jak mówi marcosz - wiesz inne czytniki przeczytają płytkę cd z muzyką a to jest specyficzne urządzenie one od razu szuka pliku startowego i linkiera bazowego.

Ja tylko dodam że tak ostrożnie z tym płynem czyszczącym który jest dołączony do płytki. Wiesz płyn jest ok - ale jak płyta siedzi w czytniku z 15 minut. Lepiej używaj bez płynu a jeżeli już to zrobiłeś to przynajmniej zrób kopię mapy na inny nośnik.