Skocz do zawartości

[E38] Alternator 735i rok prod. 2001

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zwracam się z prośbą o pomoc. Padł mi alternator i mechanik wycenił jego naprawę na 3 tys. zł. Wydaj mi się, że to troszke dużo. Tłumaczył że to nie jest standardowy alternator tylko jakiś bardzie skompilkowany.

Czy możecie zweryfikować te wiadomosci.

Maciej

• Członkowie klubu
Opublikowano

Prawdopodobnie masz alternator chłodzony cieczą więc może być drogo ale nie aż tak, nowy masz tu:

KLIK

UIHZ9556.JPG

Opublikowano
Ja za regeneracje swojego czyli wymiane szczotek i lozysk zaplacilem 200zl w specjalistycznym zakladzie(zajmuja sie tylko alternatorami). Aczkolwiek mam starszy model i nie jest chlodzony woda.
E38 735iA Sport Individual 99`
Opublikowano
Ja za regeneracje swojego czyli wymiane szczotek i lozysk zaplacilem 200zl w specjalistycznym zakladzie(zajmuja sie tylko alternatorami). Aczkolwiek mam starszy model i nie jest chlodzony woda.

Ten nowszy nie ma nawet szczotek ;)

Poszukaj po duzych zakladach zajmujacych sie regeneracja alternatorow. Slyszalem, ze juz to robia i koszt to ok 1100 zl.

pozdrawiam

mavic