Skocz do zawartości

Nowy soft i więcej koni ale coś nie tak

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zobacze co jutro mi gość powie jak nic sensownego nie powie to wgramy stary układ ale i tak będę chciał wsadzić przepływkę od i nnego auta aby zobaczyć czy coś się zmieni
Pozdrawiam
Opublikowano
Zobacze co jutro mi gość powie jak nic sensownego nie powie to wgramy stary układ ale i tak będę chciał wsadzić przepływkę od i nnego auta aby zobaczyć czy coś się zmieni

Szczerze to niech sprawdzi tez parametry pracy silnika. Bo Twoje odczucia sa pozytywne ale silnik moze pracowac w niesprzyjajacych dla siebie warunkach i jezeli masz troszke wiadomosci z zakresu mechaniki bedziesz wiedzial ze to rowniez jest wazne.

Takie upgrady malo kiedy podnosza moc ale usuwaja pewne bugi.

Pozatym masz racje ze powinienes najpierw sprawdzic czy tak wogole masz sprawne auto.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No Panowie i po kłopocie, zmusiłem mechanika do wgrania oryginalnego softu i wszystko wróciło do normy jestem zadowolony i nie dam się więcej namówić na takie eksperymenty, najważniejsze że po problemie .

Wczoraj wyczyściłem elektrozaworki od egr i turbo, ten przy turbo wyglądał dobrze ale ten od egr był zasyfiony i wydaje mi się że jest dużo lepiej po wyczyszczeniu tych małych zaworków.

Dodam od siebie że aby się dostać do tego zaworku od egr zdejmowałem kolektor ssący innego wyjścia nie widziałem mam 3-litrowy silnik i nawet nie ma gdzie palca włożyć pod tą maską a co dopiero zaworek wyjąć.

Rada dla tych którzy będą ściągać kolektor - uważajcie na gumki uszczelki i z tyłu jest kostka którą trzeba rozłączyć a tak sprawa jest banalnie prosta - polecam po ściągnięciu piękny dostęp do zaworku i możliwośc dokładnej pracy. Oczywiście post jest skierowany do osób które mają coś wspólnego z mechaniką

Pozdrawiam wszystkich fanów BMW

Pozdrawiam
Opublikowano
Rozumiem ze Ty masz wiele wspolnego z mechanika pojazdow dlatego tez pozwoliles na eksperymenty na swoim aucie. Ktorego ewentualna naprawa do tanich nie ebdzie nalezala.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No z zawodu jestem budowlańcem ale mechanika i techniczne sprawy pojazdów to hobby, do tej pory wszystko w autach robiłem sam.

A napisałem tak w poście ponieważ trzeba mieć troszkę pojęcia co się robi aby później nie być rozczarowanym jak się więcej popsuje niż naprawi.

Pozdrawiam
Opublikowano

Wrzuć soft od swojego silnika odpowiednio zmodyfikowany i tez poczujesz różnice ale bez niespodzianek. "Ślepa" zmiana softu z PODOBNEGO silnika może zakończyc sie co najwyżej porazką...w wersji max katastrofą :-)

Tany program na jednym silniku może chodzić dobrze na innym kicha będzie, dlatego po zmianie hamownia jest nieodzowna

Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)