Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam ponownie z problemem w postci srodkowego i koncowego tlumnika do e34 z motorem m 60 poszukuje od okolo 3 miesiecy tlumnmika do tego modelu i rezultat jest taki ze kazdy odsyla mnie do aso gdzie taka przyjemnosc kosztuje 4400 zl z lekkim hakiem jezeli ktos ma lub kupywal gdzies taki wydech z gory dzieki za info...... dodam ze 530 oraz 535 m30 6 cylindrow to cos innego niz w v8
Opublikowano

Witam,

Chyba nigdzie nie znajdziesz dedykowanego kompletu poza Supersprintem i innymi super wydechami.

Też potrzebuję i szukałem (szczególnie środkowego) i nic normalnego nie znalazłem.

Pozostają 2 opcje tańsze:

robisz od kolektora do końca z kwasówki na zamównie

lub wpinasz od 525 bo są bardzo podobne

http://www.allegro.pl/item447466540_nowy_tlumik_srodkowy_koncowy_bmw_e34_2latagwar.html

Innej opcji nie znalazłem. Wszystkie średnie firmy typu Bosal itp nie robią tego podobnie z M60B40.

BMW i V8 to idealne połączenie :)
Opublikowano
hej Seba dzieki za dobre checi..2.5 odpada predzej 3.5 ale rurki nie takie jak trzeba tj srednica no i przelot nie ten montowalem troche tlumnikow wiec grzanie sie silnika raczej gwarantowane.... sportowy tez lipa bo mam automata i u mnie tez bardziej srodek wysiadl niz koniec..... ale ta kwasowka masz moze pojecie ile to kosztuje????
Opublikowano

Ja u siebie przerobiłem układ wydechowy,

katy sprzedałem w 4 godziny,

został mi tłumik końcowy.

Jakby co to wal na priv.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
witam ponownie z problemem w postci srodkowego i koncowego tlumnika do e34 z motorem m 60 poszukuje od okolo 3 miesiecy tlumnmika do tego modelu i rezultat jest taki ze kazdy odsyla mnie do aso gdzie taka przyjemnosc kosztuje 4400 zl z lekkim hakiem jezeli ktos ma lub kupywal gdzies taki wydech z gory dzieki za info...... dodam ze 530 oraz 535 m30 6 cylindrow to cos innego niz w v8

Zobacz na dział Zrob to sam . Tam kolega sobie zrobił z kwasiaczka :).

SPRZEDAM BMW 530 M60B30 TOURING AC SCHNITZER !
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
noo panowie udalo sie jakos podkleic mojego rzezika :P na ebay.de udalo mi sie zakupic srodkowy tlumik , niestety urzywka, ale stan jak przed wojna czyli calkiem calkiem w porownaniu z poprzednikiem... odnosnie katalizatorow w tym modelu, wycinalem swoje poniewarz juz jeden z nich przy ruszaniu pod obciarzeniem, wydawal z siebie dziwne dzwieki ... nie popelnijcie tych bledow co ja .. najpierw przebilem katy tj. rurka mlotek drogocenny proszek do woreczka.. i zaczelo sie dziwne burczenie chodzila jak czolg :lol: potem nadszedl czas na rure zamiast pustej puszki katalizatora, efekt durzo lepiej ,ale podczas ruszania z pod swiatel dosc agresywnie nadal pozostalo burczenie .. wiec postanowilem wstawic w miejsce kata tj rury tlumik przelotowy o wygladzie zew katalizatora. oczywiscie razy dwa.. nawet diagnosta na przegladzie sie pytal czy te katy sa nowe hihihi ... efekt jest jak fabryczny odnosnie dzwieku :cool2: niewiem jak sie to ma do srodowiska... wzrostu ani spadku mocy nie odczulem.. bayery typu tlumiki kato podobne zamawialem z allegro.. odradzam stanowczo strumienice...
Opublikowano
kolego, daj linka jak te "bajery katopodobne wygladaja" bo musze u siebie cos takiego wsadzic, bo z rurami jest slabo jesli chodzi o glosnosc i dzwiek, w oryginale z katem bylo duzo lepiej, ale juz go nie ma :P