Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam panów jestem nowy na forum i od kilku tygodni jestem posiadaczem bmw 520d z 2002.Mam problem bo od kilku dni nie chcą mi się zablokować tylne prawe drzwi muszę kilkakrotnie otwierać i zamykać auto by drzwi były zablokowane.Proszę o pomoc i wybaczenie za błędy bo jestem nowy.
Opublikowano
boczek bardzo prosto. Jeden wkręt pod zaślepką klamki otwierania wewnętrznego. Reszta to zatrzaski do okoła krawędzie boczka (pociągnięceim do siebie wyskoczą) i jeden główny na środku boczka na wysokości rączki. Jak poodskakują wszystkie do okoła to boczek zsuń ku górze. Może być troszkę ciężkawo jak nie był jeszcze nigdy zdejmowany ale napewno pójdzie.
Opublikowano
Jesli nie pomogę to przepraszam ale opisze jak miałem kiedys u siebie w starej E-36. Nie mozna było zamknąć auta na centralnym bo odbijały wszystkie drzwi, męczyłem się z tym długo i do szału doprowadzało mnie zamykanie ręczne od środka. W końcu odkryłem przyczynę. Mianowicie w momencie zamykania drzwi kluczykiem tj. przekrecanie kluczyka w drzwiach od pasazera( dodam ze brak było centralnego z pilota), kiedy docisnąłem mocno drzwi to centralny nie odbijał. Jak się okazało problem polegał na zuzytym rygielki drzwi od strony kierowcy, chodzi o taki plastik odpowiadający za trzymanie drzwi tam równiez jest taki pstryczek, który jak jest wcisniety do konca prawidłowo w moemencie kiedy drzwi przylegaja idealnie to cału układ centralnego pracuje ok i zamyka wszystkie drzwi. Ten rygielek był wytarty zxapenwe od częstoego otwierania drzwi dodam ze autko było 1993 rocznik wiec wiadomo z jakich pczyczyn( starosc). Z racji wytarcia rygielka drzwi nie były dociągane do konca i ten pstryczek wariował i sygnalizowal ze drzwi niedomkniete ale jak podczas zamykania docinalem mocno to zamykały sie wszystkie drzwi prawidlowo. Wymieniłem ten rygielek cały i problem zniknał.
Opublikowano

Witam serdecznie, sam mam tez bardzo podobny problem, zamknąłem samochód pilotem od centralnego, po powrocie do samochodu po jakiejś godzinie otworzyły się wszystkie drzwi oprócz kierowcy, nie idzie ich otworzyć kluczykiem ani klamka od środka(przy ciągnięciu za klamkę rygielek się podnosi ale drzwi się nie otwierają), czy ktoś możne mi podpowiedzieć o co chodzi i jak się do tego zabrać, wiem ze ze ściągnięciem boku w zamkniętych drzwiach będzie problem, proszę o jakaś rade....

pozdrawiam