Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nie wiem czy warto czasem oszczedzac na tlumiku.Kiedys kupilem do samochodu ( co prawda innego ) podrobe tlumik to mi tylko pol roku pochodzil.Lepiej sie rozejrzec za czyms sprawdzonym i w miare tanim.
Opublikowano

Jak tu nie oszczedzac jak oryginał środkowy kosztuje pewnie 1500 zł :)

Pozatym pytam na przyszłość bo póki co nie zachodzi konieczność wymiany tłumika w moim aucie bo są w niezłym stanie.

Opublikowano
Piszę oczywiście o tłumiku końcowym. Nie wiem niestety jak sprawa stoi z tłumikiem środkowym i czy w ogóle mozna dostać zamiennik takiego tłumika :shock:
Opublikowano
tez mam klopot z tlumikiem ,i musze go wymienic :cry2: , rozgladalem sie ostatnio i wypatrzylem uzywke na oko w dobrym stanie za 300zl (srodkowy i koncowy) a nowy ale nie oryginalny moge kupic za 330 zl tez srodkowy i koncowy ,i mam pytanie czy wiecie moze jak na oko sprawdzic uzywany tlumik w jakim jest stanie bo z zewnatrz wyglada tak na 4 ,czy wogole jest mozliwa taka ocena na oko ,mam takie obawy czy ten uzywany oryginalny w dobrym stanie nie wytrzymalby wiecej niz ten nowy zamiennik :?: ,a jezeli chodzi o ceny zamiennikow do 525i e34 to 250 zl za koncowy i 80 srodkowy
BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano

Nie ma jako takiej metody aby sprawdzić w jakim stanie jest używany tłumik.Najlepiej trzeba by było go poprostu rozciąć i zobaczyć jak wygląda w środku.

Ja śmiało polecałbym Ci kupienie nowych zamienników skoro są tylko nieco droższe od używek

a jezeli chodzi o ceny zamiennikow do 525i e34 to 250 zl za koncowy i 80 srodkowy

A skad wziołeś te ceny ? bo 80 za srodkowy to chyba nieduzo - a moze chodzilo o 280 ?

Opublikowano
........skoro są tylko nieco droższe od używek
a jezeli chodzi o ceny zamiennikow do 525i e34 to 250 zl za koncowy i 80 srodkowy

A skad wziołeś te ceny ? bo 80 za srodkowy to chyba nieduzo - a moze chodzilo o 280 ?

ceny wzialem ze sklepu sa to nowe zamienniki do mojej e34 tzn sa to tlumiki z podwojnej blachy aluminiowej ,tlumik koncowy jest wielkosci malej beczki na olej :) i kosztuje 250 zl natomiast srodkowy jest duzo mniejszy i naprawde kosztuje 80 zl ,dzisiaj bylem na gieldzie i sie pytalem o te tlumiki i maja w podobnych cenach tzn 250 i 90 takze nic nie pomylilem ,w tym tygodniu po dlugim weekendzie bede wymienial i jak wymienie to sie odezwe jak to "dziala" i chyba jednak kupie zamienniki ,teraz to sie czuje jak bym prowadzil WRC :mrgreen: , R6 fajnie brzmi ale bez przesady ,przy jezdzie poza miastem z w miare stala predkoscia to to nie przeszkadza slychac tylko taki cichy bas ale po miescie jak sie rusza i staje to przeszkadza i wszyscy sie ogladaja co to jedzie :mrgreen: a to tylko ja :mrgreen: a niektorzy jakby mogli to by mi zjechali z drogi na chodnik :lol:

BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano
wypatrzylem uzywke na oko w dobrym stanie za 300zl (srodkowy i koncowy) a nowy ale nie oryginalny moge kupic za 330 zl tez srodkowy i koncowy

Bierz nowy ! Jeśli tylko ze stali nierdzewnej, to z pewnością wytrzyma Ci dłużej niż używany oryginalny ! I pamiętaj, pytaj o gwarancję, bo dobre zamienniki mają gwarancję :D

Opublikowano

Swoją drogą w BMW są jakieś tłumiki w rozmiarze super-large.

Ja w razie awari tłumika środkowego myślałem rozbić układ wydechowy od katalizatora na dwa tłumiki z tyłu ale nie da rady bo po prawej stronie przeszkadza zbiornik.

Tylko czy takie tłumiki dajmy na to ULTERA miałyby odpowiednią przepustowość czy raczej ,,dusiło" by to silnik ?

Ale skoro w cenie 200 zł kupi nowy zamiennik to zapominam o tamtych planach :)