Skocz do zawartości

uklad kierowniczy, malo precyzyjny, luzy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Probowalem poszukac ale bezskutecznie, mam zreszta wrazenie, ze cos nie bardzo dziala ostatnio serach...

Do rzeczy – układ kierowniczy wydaje mi się malo precyzyjny, luzy? Zlecilem latem wymiane koncowek i było wyraznie lepiej, ale wczoraj jeździłem Honda zony i tam kierowanie jest zdecydowanie bardziej precyzyjne, naprawde swietne. Chciałbym doprowadzic do zbliżonych odczuc w moim leciwym E38. Czy w 7 jest jakas regulacja luzow kierowniczych? No wiecie magiczna sruba – "dwa w prawo i ciasno" :wink: Pewnie nic z tego. Jakie elementy sa najprawdopodobniej zuzyte, szacunkowe koszty?

Opublikowano
w e38 jest tak samo,u góry na przekładni masz śróbę do rególacji,jeśli wymieniłeś drążki kierownicze,to jeszcze wypadałoby wymienić drążek środkowy(ten główny).
Nur bmw e32
Opublikowano
Zaciekawiony tematem postanowiłem poszukać tego tematu w sekcji Zrób to sam i nie mogę znaleźć nic takiego. Jestem pod dużym wrażeniem wyszukiwarki :twisted:

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.