Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mój problem polega na tym, że mó tds od niedawna zaczął szarpać nie zależnie od obrotów, zaczynają skakać wyżej, niżej, auto samo gaśnie a w czasie jazdy czuć jakby to paliwo nie dochodziło, ale filtr wymieniłem na nowy, także to od razu odpada, dodam jeszcze, że gdy zaczyna mi się tak dziać, jak stanę i wcisnę gaz, to broty albo się wkręca i to nigdy nie do końca, albo ledwie auto będzie chodzić, a ekonomizer wtedy pokazuje małe spalanie i nie mam mocy. Ostatnio próbowałem ją na trasie i przy 120 km/h auto zaczęło już przerywać, a jak ściągłem nogę z gazu to normalnie zaczęło jechać. Gdy mi się to zaczyna dziać czasami wystarczy, że auto pochodzi kilka minut na wolnych obrotach lub je zgaszę i później wraca wszystko do normy na parę kilometrów. Z góry dziękuję za pomoc
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
a więc tak sprawdziłem smoki i są czyste. Auto zaczyna przerywać jak się zagrzaje, i tak jak pisałem jak chwile postoi po takim zgaśnieciu to pali od razu i mogę pare kilometrów jechać. A ja mam takie pytanie jak bym miał katalizator zrąbany, to też by mogło sie takie coś dziać??
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

mam podobny problem od niedawna w e39 525 tds- wymieniłem pompę paliwa, bo jakby nie podawała paliwa- pewnego pięknego dnia nie odpalił,po wymianie pompy zaczął szarpać -czasami szarpie, czasami nie, czsami odpala na dotyk czy ciepły czy zimny- a czsami tak jakby paliwa nie miał... sam juz nie wiem co jest, w zeszłym roku miałem podobne objawy- to skończyło się regeneracją pompy wtryskowej w boschu- więc to raczej odrzucam, bo były trochę inne objawy...

generalnie to wiem, ze nic nie wiem, po podłączniu do kompa brak jakichkolwiek błedów, w zeszłym roku był ewidentny bład nastawnika pompy na kompie...

zobacze co będzie po wymianie filtra paliwa i wlaniu środka do czyszczenia układu paliwowego