Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak w temacie. Próbowałem dzisiaj wyjąć gniazdo zapalniczki no i nie mam pojecia jak to zrobic a na siłę nie chce. Cos ją trzyma, jakies zatrzaski czy co. Chce sobie dolutować do gniazda przedłużke i zrobić drugie dodatkowe gniazdo do CB gdzies w podłokietniku.

Ewentualnie jak wyjąć ta konsole co trzyma to gniazdo.?

Opublikowano

1. Możesz zdjąć mieszek z lewarka do zmiany biegów.

2. Zdejmij środkową konsolę, czyli tu gdzie siedzi zegarek analogowy lub MB i także będzie dostęp.

Opublikowano

Dzieki ale to nie w tym problem bo jak dostac sie tam to wiem.

Nie wiem tylko jak wyciagnac to gniazdo ( obudowe ) z panelu.

Nie wiem na sile pchac jja do góry ?

Opublikowano
Zapalniczka jest na zatrzaski wciśnięta. Musisz tą dolną konsole wyjąć gdzie są zaślepki na przyciski i dolnty schowek to jest ta dolna część. Tam jest wciśnięta zapalniczka na zatrzaski z pomarańczowego plastiku który powinien się świecic.
Opublikowano
Dzieki, wlasnie o to mi chodzilo. Tylko teraz nastepne pytanie jak wyjac nie uszkadzając nic zegarek analogowy zym schowkiem :) ?
Opublikowano
Prawy, lub lewy bok zegarka (teraz nie pamiętam dokładnie) delikatnie pociągnij do sienie. Powinieneś poczuć jak wychodzi z zatrzasków. Gdy już zegarek lekko odejdzie, wyjmujesz drugą stronę. Gdy wyjmiesz zegarek panel również pociągasz do siebie, oczywiście z wyczuciem. ;) A później resztę także "wyrywasz". I tyle.
Opublikowano

Zegarwk masz chyba w schowku wyżej.

http://bmwfans.info/original/E36/Lim/318i-M40/ECE/L/M/1994/03/mg-51/ill-51_3091/

Schowek numer 8 powinien tylko wyjść a nr 11 i 12 to jest tp samo bez i z zegarkiem. I tego nie ruszasz. Pamiętaj że lepiej zacząć od wyjmowanie gornej części dolnego schowka bo na dole są wysuniete zaczepy które można połamać.

Opublikowano

O dokładnie. Najpierw zegarek, później schowek nr 12, kolejno dalej schowek 11 i chyba resztę.

Sam już zgłupiałem. :duh: :mrgreen: Ale jakoś podobnie.

Opublikowano
hehehe no troch sięzagubiłeś. Ale dobrze piszesz najpierw można schowek nr12 i nie 11 tylko nr 8. 11 i 12 to ten sam schowek. Ja wybrałem opcje na tej stronie 4celindrowej jednostki i jest tak że zamiast obrotomieża jest zegarek i wtedy nie ma zegarka w schowku tylko jest schowek nr11 a jak jest obrotomierz to jest schowek 12 z zegarkiem.
Opublikowano

Dzieki wielkie,

Właśnie skonczylem, A tak prosto sie wyjmuje ten zegarek :duh: , nawet bym nie pomyslał :). Gniazdko zapaliczki zmostkowane i przedłużone do podłokietnikia. W koncu nie beda mi sie plataly kable od CB :))

Tak wiec jeszcze raz dzięki koledzy za pomoc :)

• 1 rok później...