Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam. Moj problem ze skrzynia jest dosc dziwny. Problem zaczyna sie od mometu zapalenia samochodu i wcisniecia hamulca. Po jego wcisnieciu (jeszcze nie ruszajac)zapala sie Getreibeprogramme. Najleprze jest to ze skrzynia chodzi na wszystkich biegach. Mimo iz wszystkie biegi dzialaja jest problem z przerzucaniem z 3 na 4. Dziala to roznie. Czasami (przy spokojnej jezdzie) zmieni idealnie czasami zas potrafi przeciagnac 3 do 4500 obr/min i dopuki nie przekroczy tej wartosci to nie przerzuci.Z kolei gdy wciskam gaz do dechy przy okolo 80 km/h ladnie zredukuje do 3 ale zeby przelaczyla na 4 to juz nie zabardzo. Potrafi jechac na odcince ok 2 sek. poczym wskakuje 4 i tak sie dzieje zawsze :mad2: . Bylem na komputerze i rzeczywiscie blad jest i da sie go wykasowac. Jednak wystarczy wcisnac hamulec i blad powraca. Nie mam pojecia o co tutaj chodzi, moze ktos z was wie?
Opublikowano
Bylem na komputerze i rzeczywiscie blad jest i da sie go wykasowac. Jednak wystarczy wcisnac hamulec i blad powraca. Nie mam pojecia o co tutaj chodzi, moze ktos z was wie?

Samochodów nie naprawia się poprzez wykasowanie błędu. Błąd ten może być pomocny przy szukaniu przyczyny niesprawności np. usterki mechanicznej.

Dotyczy to również ASB. :twisted:

Trwa ładowanie podpisu...
Opublikowano
Bylem na komputerze i rzeczywiscie blad jest i da sie go wykasowac. Jednak wystarczy wcisnac hamulec i blad powraca. Nie mam pojecia o co tutaj chodzi, moze ktos z was wie?

Samochodów nie naprawia się poprzez wykasowanie błędu. Błąd ten może być pomocny przy szukaniu przyczyny niesprawności np. usterki mechanicznej.

Dotyczy to również ASB. :twisted:

Doskonale o tym wiem, opisuje problem od poczatku do konca.

Opublikowano

No to jaki jest ten błąd? Na nic konkretnego nie naprowadza mechanika?

Skoro skrzynia sygnalizuje błąd od razu po wciśnięciu hamulca zanim zacznie jeszcze źle przełączać biegi to może będzie coś banalnego?

Trwa ładowanie podpisu...