Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam czy moglibysćie mi doradzić odnośnie myćia śilnika ,otóż chciałbym umyć śilnik mam minimalny wyćiek plynu od wspomagania i chciałem poprostu zobaczyć gdzie on wyćieka a dotego jest potrzeba umyć silnik,problem jest wtym że mam sekwencje i czy można umyć silnik z instalacja gazowa tak zeby niezalać instalacji

Moje BMW- E30 318I,

- E34 525TDS

-E32 730IA-kochana babcia

-E34 520I M50

E46 Touring 320CI M54

E36 M43 Touring

Opublikowano
Można myć. Nie zalewaj newralgicznych miejsc zbyt dużą ilością wody, tylko spłucz je szybko. Od dekla w dół możesz lać do woli. Myje silniki od zawsze. M30 również. Nigdy nie miałem poważnych problemów. Swoje m30 z sekwą myłem nie dalej jak tydzień temu. Kup tylko porządny środek, żeby efekt był jak najlepszy. Niech silnik będzie ciepły ale nie gorący.
Opublikowano
to mie troszke uspokoiłes a jaki środek polecaćie do myćia silników na rynku jest tyle tego ze trudno cos odpowiedniego wybrac

Moje BMW- E30 318I,

- E34 525TDS

-E32 730IA-kochana babcia

-E34 520I M50

E46 Touring 320CI M54

E36 M43 Touring

Opublikowano
....,otóż chciałbym umyć śilnik mam minimalny wyćiek plynu od wspomagania i chciałem poprostu zobaczyć gdzie on wyćieka ...

najpewniej wycieka Ci przy pompie od wspomagania.

Mini wycieki płynu wspomagania są problemem dla BMW i to nie rozwiązanym nawet w seriach e65.

w sumie nie musisz się tym zbytnio przejmować, póki wycieka malutki w sposób kropelkowy, a nie wali tym płynem.

Opublikowano
to mie troszke uspokoiłes a jaki środek polecaćie do myćia silników na rynku jest tyle tego ze trudno cos odpowiedniego wybrac

Z czystym sercem polecam K2 - tani, dobry i sprawdzony. :8)

6 INLINE...

Quattro-Serwis Kraków, ul.Rzemieślnicza 20.

www.quattro-service.pl

Opublikowano

Witam,

dobrym srodkiem jest polski ATLANTOL. Stosujemy go na stoczni do mycia zęz(olej,syf,brud itp).

Jednakze Talantol ktorym my myjemy jest za silny. Owszem silnik umuje pieknie ale zezre tez uszczelki.

Dlatego trzeba poszukac lzejszego atlantolu wlasnie do mycia silnika.

W gdansku mozna go kupic na Marynarki Polskiej.

A co do miejsc newralgicznych to najlepiej oblac je lekko woda, a nastepnie preparat na pedzelek i po tym ponownie lekko splukac. A co do reszty silnika to Kaercher(najlepiej na ciepla wode).

Pozdr

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl