Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakupiłem juz część tapicerki z włącznikiem, silniczek i mam kompletną wiązkę... Mam pytanie, czy do działania całości potrzebuję moduł komfortu? Jeszcze nie sprawdzałem czy mam (nie mam elektrycznych szyb ani innych bajerów) ale czy jest on potrzebny do działania dachu?

Czy ktos kto to robił mógłby opisac jak to ustrojstwo podłączyć? :) Z góry dziękuję :cool2:

Opublikowano
nie jest i jeśli nie masz szyb elektrycyznych to go niemasz moduł odpowiada za domykanie dachu i szyb jak zamykasz samochód tylko tyle

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

No i niestety napotkałem problem:

- ponieważ nie chciałem prowadzić kabli słupkami (nie mam modułu komfortu więc po co) podłączyłem zasilanie pod kable od lampki

- niestety, ale po podłączeniu wtyczki od przełącznika i podłączeniu wtyczki od zasilania, spada napięcie z 12V do ok. 5V, tym samym silniczek nie działa

Sam silniczek uruchomiony na krótko działa. Cały zestaw (przełącznik, silniczek z osprzętem) podłączony na krótko do aku też pięknie działa...

O co może chodzić? Dodam, że lampka cały czas pięknie działa!

Z góry pięknie dziękuję :cool2:

Opublikowano
No i niestety napotkałem problem:

- ponieważ nie chciałem prowadzić kabli słupkami (nie mam modułu komfortu więc po co) podłączyłem zasilanie pod kable od lampki

- niestety, ale po podłączeniu wtyczki od przełącznika i podłączeniu wtyczki od zasilania, spada napięcie z 12V do ok. 5V, tym samym silniczek nie działa

Sam silniczek uruchomiony na krótko działa. Cały zestaw (przełącznik, silniczek z osprzętem) podłączony na krótko do aku też pięknie działa...

O co może chodzić? Dodam, że lampka cały czas pięknie działa!

Z góry pięknie dziękuję :cool2:

A podłącz betoniarkę kabelkami od lampek choinkowych :twisted2: Stary kable do lampki to cienizna musi być konkretny kabel co poda spore natężenie prądu bo napięcie może być 12V nawet na kablu cieńkim jak włos, ale natężenie potrzebne do ruszenia takim silnikiem już nie

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

Opublikowano

A czy ktoś z Was się orientuje jaka moc ma ten silniczek? Watty lub ampery mile widziane - nawet przyblizone!

Dodano: Okazuje się, że silniczek działa i ma się dobrze jest tylko jeden problem :D Szyberdach działa tylko i wyłącznie gdy np. otworzę drzwi :) Wtedy słychać taki charakterystyczny dźwięk, włącza się lampka i wtedy działa też szyberdach :) Jaki układ za to odpowiada i czy oznacza to, że jednak trzeba poprowadzić instalację by go ominąć?