Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jesteśmy ze szwagrem w trakcie poszukiwań e36.

Znaleźliśmy ciekawą propozycję, jednak po oględzinach

mamy jeden problem. Problem z oznaczeniem szyb.

Nie mogliśmy się doszukać na szybach oznaczenia rocznika.

Jak rozszyfrować te numery ? ( szyby są wszystkie ze

znaczkiem BMW i mają jakieś cyfry i litery).

Prosimy o pomoc, bo jutro jedziemy kupować (albo nie) auto.

pozdrawiam

Opublikowano
a że tak spytam co to na do rzeczy szyby mogły być wymienione a rocznik sprawdź po vin

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
jakto nikt ją wymieniłem bo mi wybili czasem warto kupić takie po wypadku jeśli podłużnice nie były ruszone i jest naprawdę dobrze zrobione

Opublikowano

może ktoś potrafiłby nam pomóc :8)

nie chcę tu otwierać dyskusji na temat

tego czy warto patrzeć na szyby czy nie.

(jak bym chciał otwierać dyskusje to bym napisał że chodzi o auto z włoch i dopiero by się zaczęło)

Opublikowano
to dobrze że nie napisałeś może się nie zacznie ja niestety ci nie pomogę ale naprawdę chciałbym wiedzieć po co ten rok szyb może byś zaspokoił moja ciekawość ?

Opublikowano
Po to że jeśli się stwierdzi iż dana szyba była wymieniona to jest to sygnał dla kupującego że coś z danym elementem mogło być robione i zawsze warto lepiej się przyjrzeć danemu elementowi. Może być oczywiście tak że ktoś wybił szybę ale czujności nigdy za wiele.
Opublikowano
Może tu znajdziecie koledzy wyjaśnienie wątpliwości co do oznaczeń na szybach samochodowych

http://ptim.simp.pl/ptim/content/view/146/54/

Dzięki za link, zapoznaliśmy się i... nie znaleźliśmy odpowiedzi jak wyczytać rocznik. Na tej stronie przykładowo http://www.auto-szyby.pl/szyby_w_samochodzie-p14.html jest zdjęcie szyby i opis jak odczytać rocznik. Ale szyby od bmw wyglądają inaczej. Może jednak ktoś by się orientował :8)

Opublikowano
BMW to auto nie z innej planety i tak samo odczytuje się rok i miesiąc produkcji szyby jak w innych autach.Oznaczenia na szybach są znormalizowane na całym świecie i obowiązują wszystkich producentów szyb samochodowych.

KTO SZYBKO JEDZIE, TEGO WOLNO NIOSĄ !!!

http://img529.imageshack.us/img529/5021/qqqwr.jpg

Opublikowano
BMW to auto nie z innej planety i tak samo odczytuje się rok i miesiąc produkcji szyby jak w innych autach.Oznaczenia na szybach są znormalizowane na całym świecie i obowiązują wszystkich producentów szyb samochodowych.

Czyli jeśli na szybach w aucie, które oglądamy nie możemy dopatrzeć się tej cyferki odpowiadającej za rocznik, to znaczy ,że coś jest nie halo, tak ?

(bo handlarz cisnął kit że w bmw i mercedesach się z szyb roku nie czyta)