Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Szukałem ale nie znalazłem interesującej mnie odpowiedzi :wink:

Chodzi o to, że skrzypią mi fotele a szczególnie kierowcy, jadąc czuje sie jak kierowca jakiegoś STARA :doh:

Zaznaczam, że nie skrzypi skóra tylko siedzenie i oparcie w środku, tapicerke regularnie czyszcze specyfikiem bmw ale nie wtym problem.

Czy cos można z tym zrobić???

Aha siedzenia "sportowe"...

Prosze o sugestie bo mnie krew zalewa :wink: :wink:

Opublikowano

A dbasz o nie ? :)

Skoro skrzypia to skóra jest zwyczajnie sucha i 'chce pić'

Do tego sa specjalne preparaty. W przypadku skórzanych butow najlepiej sprawdza sie do tego zwykla oliwka dla dzieci ;)

Zainwestuj w dobra chemie do skory i problem zniknie.

Pozdrawiam
Opublikowano

Niestety, ale wydaje mi sie, ze jest to przypadlosc BMW. W czasie agresywnej jazdy skrzypi mi fotel w E39 i bylo to samo w E34. Doslownie tak samo.

Zazwyczaj dzieje sie to na poczatku jazdy, pozniej sie uspokaja.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano
Witam, w 90% foteli które robiłem skrzypienie spowodowane było pęknięciem blachy lub stelaża,niestety aby to sprawdzić trzeba zdjąć tapicerkę i gąbkę,jest z tym trochę roboty ale satysfakcja z ciszy w samochodzie to rekompęsuje,pozdrawiam.
Opublikowano
u mnie też skrzypi ale jest to spowodowane tarciem tego plastikowego elementu zakrywającego tył fotelu o skórę. Przeklejenie jakiejś np. szmacianej taśmy izolacyjnej od wewnątrze w miejscach styku powinno pomóc. Chodzi o to żeby ten plastik nie ocierał o skórę.
Konrad
Opublikowano

Skrzypi powierzchnia na styku dwóch kawałków skóry, bądź skóry z innym materiałem. Zjawisko dość często spotykane. Są specjalne środki które temu zapobiegają. Specyfikami tego typu przecierane są fotele nim wyjadą z fabryki. Środek ma konsystencje płynu lub kremu i jest skuteczny.

Problem skrzypienia skóry mam szerzej opisany na stronie.

A tutaj sam środek zapobiegający skrzypieniu skóry.