Skocz do zawartości

Otwieranie klapy z kluczyka i przycisków nie działa.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Naciskając przycisk w kluczyku czy to pod kierownicą słychać cyknięcie nad nogami pasażera, ale prąd już nie dochodzi do silniczka w klapie (sprawdzałem miernikiem, jest tylko na dwóch ostatnich pinach ok 4V, ale to chyba jest do światła w bagażniku). Silniczek po rozebraniu i podłączeniu na "żywca" pod 12V ładnie się kręci, światło w bagażniku działa (świeci się i gaśnie w zależności od położenia tego mechanizmu w silniczku), a zamek się nie otwiera. Poszperałem trochę z przodu i znalazłem coś takiego za schowkiem i nad nogami pasażera:

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//images50.fotosik.pl/14/79a243dc82c944b5.jpg

(zdjęcie troszkę powinno być w lewo ale robiłem przed chwila i nie widziałem co robię :) chodzi o to z wtyczkami - nie wyżej)

Tam na 100% jakiś przekaźnik cyka, ale jak pisałem wcześniej prąd nie dochodzi do zamka. Od czego zacząć :?: Gdzie szukać przyczyny :?:

Co to w ogóle jest na zdjęciu :?: Nie moduł komfortu czasami :?:

Edytowane przez malpa84
Opublikowano
to coś to LCM owszem tam ma cykać i nie tylko podczas otwierania klapy, ale to narazie pozostaw. Sprawdz przewody idące do klapy w gumowej przelotce. Lubią sie pozałamywać i urywać. Zajrzyj tam i pisz a coś poradzimy.
Opublikowano
to coś to LCM

To chyba nie jest LCM bo on znajduje sie po prawej stronie w nogach.

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja nie będę się kłucił co to jest - fakt faktem coś tam cyka :)

Jutro popatrzę na te kabelki, może coś zdziałam.

Teraz jak wyciągnąłem ten silniczek to cały czas mi świeci, że klapa otwarta ale to ma tak być chyba bo wyciągłem ten cały mechanizm który odpowiada za oświetlenie w bagażniku.

• 3 miesiące temu...