Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

posiadam uszkodzony przepływomierz w moim aucie.

Moje bmw pochodzi z 05-2001 roku ma 136km i posiada jakiś dziwny przepływomierz.

Są na nim wybite numery

F 00C 2G2 029

183 14 2C

Niestety nigdzie nie mogę znaleźć takiego przepływomierza. wie ktoś jaki włożyć żeby auto chodziło dobrze?

Chodzi mi oczywiście o zamiennik gdyż na oryginał brak kasy.

Opublikowano

Nie kupuj zamienników. Ja 1 miesiąc temu miałem to samo. Włożyłem zamiennik i zaczęły mu falować obroty, dławić się przy mocniejszym dawaniu gazu (taka jedna sekunda czkawki...). Wymieniłem na oryginał i wszystko się skończyło... Nie warto. Za oryginał dałem ok. 800 zł.

Pozdr.

Łukasz

Opublikowano
Nie kupuj zamienników. Ja 1 miesiąc temu miałem to samo. Włożyłem zamiennik i zaczęły mu falować obroty, dławić się przy mocniejszym dawaniu gazu (taka jedna sekunda czkawki...). Wymieniłem na oryginał i wszystko się skończyło... Nie warto. Za oryginał dałem ok. 800 zł.

Pozdr.

Łukasz

Warto nie warto. Ja kupiłem zamiennik za 119zł i u mnie jest ok.

Opublikowano
Nowoczesne sterowniki (w tym i EDC bosha) posiadaja zdolnosc adaptacji do danego silnika (zaleznie od jego stanu technicznego, tolerancji wykonania czujnikow, czesci mechanicznych itp itd), dlatego tez po wymianie przeplywomierza dobrze bylo by wyzerowac adaptacje. Nastepnie sprawdzic wartosc z przeplywki przy pelnym obciazeniu.
Witam wszystkich.