Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam zwracam sie z proźbą o pomoc w ustaleniu powodu problemy problem jest taki ze bmw e36 320 i na zimnym silniku bardzo słabo pali a jak juz zapali to strzela nie równo chodzi bardzo słabo wkreca sie na obroty jak sie rozgrzeje jest troche lepiej ale nadal nie równo chodzi a jeżeli przełacze na gaz (sekwencja)to jest ok i walcze z tym i juz nie wiem co to moze byc może wtryski siadły i tak słabo chodzi ??? prosze o pomoc
przedni napęd jest dla dziewczyn...
Opublikowano

witam!!!

ja tez by chcial sie podpiac pod ten watek poniewaz mam taki sam probiem jak kolega, tez mam 320i i sekwencje i takie same problemy z paleniem ale pewnie znalazlem przyczyne ale nie jestem w 100% pewien, po podlaczeniu sie do kompa znalazlem blad sady lambda na 4, 5 i 6 cylindrze igo wykasowalem i na 2 dni pomoglo ale znowy jest to samo i pewnie czeka mnie wymiana jednej sondy ale nie moze jeszcze sprawdze cisnienie podawane przez pompe paliw bo moze ja tez troche przytarlem bo jezdzilem dlugo na rezerwie. Pozdrawiam

Opublikowano
lukasz30 dobrze gadasz, ja miałem ten sam efekt - nie równa praca, dziwne zachowanie silnika, na ciepłym motorze lepiej. Przy dłuższym poszukiwaniu doszłem do pompy paliwa, jeździłem na gazie a w zbiorniku paliwa dużo nie miałem....i sie okazało, właśnie pompka siadała, pewnego dnia już beci nie odpaliłem - po wymianie tej części powróciła do świara żywych :wink:
Opublikowano
dzisiaj znowu podlaczalem sie do kompa i okazalo sie ze przeplywomierz szwankuje i juz pierwsza sonda szwankuje, chyba wybiore sie do warsztatu bo juz sam nie wiem co sie dzieje. odlaczylem przeplywomiez i na chwile bylo dobrze ale po przejechaniu 5 kilometrow znowy ma takie same objawy.pozdrawiam