Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak w temacie , kupiłem E39 530d za małą TV i nie mam dzwięku w radiu i w tv , choć ja włącze tv to wyskakuje mi napis "MUTE" wiadomo , że ściszone, ale jak poglośnić. Ktoś naprawiał dzwiek w malej TV.
Opublikowano
Miałem podobnie, tyle że dźwięk znikał kiedy chciał.. czy to na dziurze czy nie... moduł znajduje się w bagażniku po lewej stronie ( mam touring) - ja mocno uderzyłem w podłogę bagażnika to przerywał. Więc odkręciłem wszystkie potrzebne rzeczy, wyjąłem moduł, przeczyściłem wtyczkę i poprawiłem takie małe amortyzatorki gumowe czy piankowe, dokręciłem dosyć mocno moduł do mocowania i od tej pory wszystko gra bez zaniku dźwięku. Nie wiem czy w waszym przypadku to coś da, ale można spróbować zobaczyć - uderzyć w bagażnik.. wątpię żeby to była rozpięta wtyczka albo przetarty kabel, no ale czasem siadają prozaiczne sprawy. Sprawdzić czy jest zasilanie do modułu. Z tego co wiem raczej tego się nie naprawia ( zapewne da się - tylko jakie koszty) - więc ostatecznie pozostaje wymiana. Pzdr i życzę powodzenia.