Skocz do zawartości

Nie mam dzwięku w tv i radiu.. Bmw e39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak w temacie , kupiłem E39 530d za małą TV i nie mam dzwięku w radiu i w tv , choć ja włącze tv to wyskakuje mi napis "MUTE" wiadomo , że ściszone, ale jak poglośnić. Ktoś naprawiał dzwiek w malej TV.
Opublikowano
Ja mam ten sam problem,ale mam duże tv. Podobno może to być wzmacniacz.
Opublikowano
Miałem podobnie, tyle że dźwięk znikał kiedy chciał.. czy to na dziurze czy nie... moduł znajduje się w bagażniku po lewej stronie ( mam touring) - ja mocno uderzyłem w podłogę bagażnika to przerywał. Więc odkręciłem wszystkie potrzebne rzeczy, wyjąłem moduł, przeczyściłem wtyczkę i poprawiłem takie małe amortyzatorki gumowe czy piankowe, dokręciłem dosyć mocno moduł do mocowania i od tej pory wszystko gra bez zaniku dźwięku. Nie wiem czy w waszym przypadku to coś da, ale można spróbować zobaczyć - uderzyć w bagażnik.. wątpię żeby to była rozpięta wtyczka albo przetarty kabel, no ale czasem siadają prozaiczne sprawy. Sprawdzić czy jest zasilanie do modułu. Z tego co wiem raczej tego się nie naprawia ( zapewne da się - tylko jakie koszty) - więc ostatecznie pozostaje wymiana. Pzdr i życzę powodzenia.