Skocz do zawartości

najlepsza e46 osiągi, przeróbki itp.... ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam forumowiczow i uzytkownikow bmw e46 ;) rzucam hasło i zarazem pytanie odniosnie waszego modelu, poniewaz nie jestem w temacie jesli chodzi o "trójki" więc wole poradzic sie doswiadczonych ludzi....

jaka e46 jest najlepsza waszym zdaniem.... copue 330i manual, czy 330i sedan manual czy moze 328i i jakies przerobki ?? (m3 nie wchodzi w gre) jak wyglada sprawa awaryjnosci.... itd.... prosze o pare slow co rozjasnią mi troche horyzonty

Opublikowano
oczywiście sedan bo więcej lasek zabierzesz z imprezy i wygodniej na tylnym siedzeniu :D a tuning silnika 2.8 jest bardzo drogi tak jak każdego innego więc lepiej wychodzić z 3.0 spalanie prawie takie same a mocy więcej

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
teoretycznie ale nie zauważysz różnicy tak realnie więc całkiem serio sedan jest tańszy coupe ładniejsze i mniej funkcionalne rzecz gustu i potrzeby jak masz rodzinę to wybór prosty

Opublikowano
no nie no raczej wole coupe, jesli mialbym kupowac sedana to chyba wolalbym e39 540i, ale tak ogolnie chcialbym aby ktos sie wypowiedzial odnosnie np porówniania e39 540i a e46 330i coupe.... oczywiscie chodzi mi o MANUALe tylko i wyłącznie.... i jaka waga coupe e46 330i tez mnie interesuje ;)
Opublikowano
widzę że masz e39 jeśli masz naprawdę w dobrym stanie to może warto przemyśleć swapa na 5 litrów na stronie klubu masz dane techniczne ściągnij plik tam są dane

Opublikowano
mysle ze to jest strasznie ciezki i kosztowny temat z tym swapem i raczej odradzałbym, zresztą gdyby było by to tak latwe i opłacalne z pewnością tematu który wrzuciłem by nie było ;)
Opublikowano
ale drugiego takiego nie ma ja teraz szukam silnika z M5 bo mam budę do e46 więc będzie fura do driftu

Opublikowano
Wedlug danych technicznych

E46 330ci (2000- ) przed liftem 1430 kg

E39 540i (1996-2000) 1585 kg

E39 540i (2000-2003) 1630 kg

E46 330Ci były tylko w wersji "poliftowej" :]

http://images.spritmonitor.de/575756.png
Opublikowano

E46 330Ci były tylko w wersji "poliftowej" :]

Chyba kolego posiadasz jakies błedne infoirmacje :nienie:

Lifting coupe był znacznie później niż lifting sedan/touring