Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam ogromną prośbę o pomoc. Sprowadziłem 318is z Niemcowni i porobiłem już wszystkie opłaty, przegląd, zostało tylko odebrać za 2 dni VAT-25 ze skarbówki i zarejestrować. Problem pojawia się z wyborem polisy OC.

Samochód chcę zarejestrować na współwłaścicielstwo z ojcem, żeby liczyły się jego zniżki z racji tego że mam mały staż i wiek (19l.). Do tej pory miał 60% zniżki w PZU, ale w zeszłym tygodniu miała miejsce stłuczka parkingowa drugim samochodem i będzie pokrywana z ojca OC i AC. W ubezpieczalni poinformowano nas, że zniżki spadną do 50% w momencie wypłacenia odszkodowania (jeszcze nie wypłacili). W związku z tym nie wiemy czy liczyć składkę na BMW z 60% zniżką, czy uwzględniać szkodę? W jakiej ubezpieczalni najbardziej opłaca się współwłaścicielstwo z małoletnim kierowcą? Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam.

Opublikowano
do momentu kiedy niewypłacona jest szkoda śmiało możecie liczyć 60%. Co do współwłaścicielstwa w PZU za Twój wiek do momentu ukończenia przez Ciebie 26 lat zwyżka składki wynosic będzie 50% ale dostaniecie jeszzcze dodatkowo 20% zniźki za sprowadzony samochód.
Opublikowano
Jak kupowałem z początku września, to najtaniej w Commercial Union znalazłem. Tylko wymagają zaświadczeń o zniżkach i bezszkodowej jeździe, więc może być ciężko w 60% - ale zawsze można zadzwonić i się dopytać.
Opublikowano

Dzięki za pomoc ;) obdzwoniłem ubezpieczalnie i w miarę tanio wyszło w AXA- 833zł za OC +NWW. Dodatkowo wykupiłem minicasco w PZU za 470zł, co wydaje mi się korzystnym rozwiązaniem.

Pzdr. :)