Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mój kolejny problem wyglada nastepująco: samochód zapala normalnie,żadnych dziwnych objawów więc ruszam i teraz podczas jazdy nie zależnie na jakim biegu czy na benzynie czy na gazie raz po przjechaniu 100m raz po 2-3 km Problem zaczyna sie chwilowym opadnięciem wskazówek zegarów (zapłon też znika bo auto na chwilke przestaje jechać) opadną kawałek i zaraz wracają na swoje miejsce zapala sie po tym kontrolka ABS, trwa to przeważnie bardzo krótko na większym biegu jest to odczuwalne jak delikatne szrpnięcie na niskim juz miałem strzała :( (elektryk samochodowy do którego i tak nie mam przekonania na szybkości nie potrafił powiedzieć co to)

Wszelkie sugestie mile widziane Dzieki

Opublikowano
Zacznij od klem sprawdż połączenia masowe i prądowe pod maską tzn;przy rozruszniku i alternatorze jak będziesz pewny że wszystko jest z nimi w porządku sprawdż prądowy przewód zasilający stacyjkę i co bardziej prawdopodobne plus po stacyjce .
Opublikowano
ok dzięki jutro będę szukał przyczyny ,pierwsze co zrobiłem to zajrzałem do akumulatora ale tam ok wszystko na swoim miejscu klemy czyste dobrze siedzą pozdrawiam i dzięki