Skocz do zawartości

przeciek szyberdachu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
cześć mam powazny problem otóż zdiagnozowałem swój wyciek pierwszo myslałem że to tylnia szyba dzisiaj polalem woda po dachu i okazało się że to szyberdach zauwzylem ze do okola niego klapa szyberdachu nie dociska się z uszczelką czy u was jest podobie a u mnie wynika to coś od srodka?? moze ktos mial z was podobny problem i z nim poradzil? prosze o wszelkie wypowiedzi dziękuje z gory
Opublikowano

Witam.

Kolego u mnie też nie dociska tych uszczelek,ale proponowałbym ci sprawdzić drożność kanalików odpływowych.

Pozdrawiam.

"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
  • Autor
jak lalem po szyberdachu wodą to widzialem jak wyplywa po tylnym slupku prosto na kanape;/// iii polowa podsufitki szybera jest mokra wiec to chyba nie kanal????
Opublikowano
Kolego szyber nie przylega do samych uszczelek i nie musi woda przedostaje się do środka i odpływa w dól lewym i prawym kanałem przednich słupków a więc sprawdz ich drożność jak nie to trza odetkać ja przetykałem anteną samochodową typu cb 2 metrową i jest ok a jak było przytkane to cała podsufitka plus słupki mokre .
Opublikowano
  • Autor
dzieki kolego u mnie identycznie antene cb posiadam wiec sprobuje twoim sposobem mam nadzieje ze pomoze
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
koledzy mam podobny problem :( woda pojawiła się pod tylnym siedziskiem wszystko mokre , w bagażniku też !! ale podsufitka jest sucha słupki też :shock: co teraz- zciągnąć podsufitkę ??? i jeszcze pytanko jak sie wyciąga tylnie oparcie kanapy w sedanie ??? może macie jakieś pomysły bo :zlosc: :zlosc: :zlosc: pozdrawiam . a tak przy okazji ile kosztuje +/- wymiana łożysk koła z tyłu ?
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Oparcie poprostu ciągniesz mocniej i powinno wyjść z takich jakby zatrzasków w górnych rogach fotela a co do łożysk to kiedyś wymieniałem w obu kołach i jeszcze jakieś gumy bo mi opony cięło i zapłaciłem ok. 400 zł sporo ale było dużo roboty z tym wszystkim bo trzeba bylo wyciągać cały wshacz i rozbierać bębny. A co do do tych przecieków to u mnie z kolei jest mokro najbardziej z tyłu i od pasażera... co to może być??? Sprawdzałem gumy, podszybie i nic nie znalazłem :( troche mnie to irytuje bo dywaniki zaczynają śmierdzieć
Opublikowano
Mam takie pytanie odnośnie tych odpływów szyber-dachu a mianowicie gdzie prowadza odpływy od strony przedniej szyberdachu czyli od przedniej szyby ? chciałem przepchać ale po wepchnięciu ponad 2 metrów druta coś go blokuje ? nie wiem gdzie jest koniec tych odpływów . z tyłu wychodzą za tylim kołem schowane za zderzakiem, a z przodu?