Skocz do zawartości

Prawie wydmuchalo uszczelke !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wlasnie zaowazylem ze temperatura mi strasznie skacze wchodzi na czerwone pole nawet po 3 km.

Zaowarzylem ze wiatrak wcale niechodzi jakby byl zatarty (wiatrak pierwszy chyba od klimy) ten drugi co jest w silniku jest ok chodzi sobie ladnie.Co moze byc przyczyna ze sie tak masakrycznie grzeje.

Aha dodam ze jestem w trasnie wlasnie i niewiem co robic wody mu dolac czy co :)

Opublikowano
Po pierwsze kolego mógłbyś napisać jaki silnik i trochę więcej szczegółów.Pomijając ten fakt nie wiem czy wcześniej zanim się zaczął grzać sprawdzałeś stan płynu w chłodnicy.Jeżeli stan był ok zwróć uwagę czy niema wycieków.Wiatrak powinien się kręcić zawsze gdy silnik pracuje.Sprawdz też czy działa ogrzewanie.Jeżeli nie masz zapowietrzony układ to też morze być przyczyna.Uważaj na przegrzanie szkoda silnika.Pamiętaj że dolewa się płynu lub wody gdy silnik jest zimny.Pozdro
dresta30
Opublikowano
silnik to 523i ale problem juz rozwiązany... mianowicie termostacik mi sie popsul :) ale urwalem mu ogonek wsadzilem sama glowke i smiga. Wiem ze musze go jednak wymienic na sprawny bo wycieka woda spod tego plastiku co on w nim siedzi dzis kupie i wymienie .
Opublikowano
silnik to 523i ale problem juz rozwiązany... mianowicie termostacik mi sie popsul :) ale urwalem mu ogonek wsadzilem sama glowke i smiga. Wiem ze musze go jednak wymienic na sprawny bo wycieka woda spod tego plastiku co on w nim siedzi dzis kupie i wymienie .

więc kup od razu obudowe termostatu ktora chyba uszkodziłeś przy oględzinach